Hoe Cmd Te Verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe Cmd Te Verbergen
Hoe Cmd Te Verbergen

Video: Hoe Cmd Te Verbergen

Video: Hoe Cmd Te Verbergen
Video: CMD - Administrator account activeren/verbergen 2024, Mei
Anonim

Wanneer u batchbestanden *.bat uitvoert, wordt een zwart consolevenster geopend waarin u de voortgang van opdrachten uit het bat-bestand kunt zien. Als u niet wilt dat dit venster op het display verschijnt, kunt u het op de volgende manieren verbergen.

Hoe cmd te verbergen
Hoe cmd te verbergen

instructies:

Stap 1

De makkelijkste manier. Maak een snelkoppeling voor uw bat-bestand. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en open de eigenschappen ervan. Stel "Venster: geminimaliseerd tot pictogram" in. Klik op Toepassen en OK. Voer in de toekomst niet het bestand zelf uit, maar de snelkoppeling. Het venster wordt geminimaliseerd weergegeven in de taakbalk.

Stap 2

Alles werkt, maar er is een pictogram voor uw bestand op de taakbalk, wanneer u erop klikt, verschijnt het consolevenster met een opdrachtregel opnieuw. Als dit niet bij je past en je wilt dat het raam volledig onzichtbaar is, gebruik dan de hieronder beschreven methode. Bedenk eerst hoe u, indien nodig, een lopend batchbestand dat nergens zichtbaar is, dan stopt. Batchbestanden eindigen echter meestal vanzelf nadat alle opdrachten zijn uitgevoerd. Maar het gebeurt dat een eindeloze cyclus van het volgen van een gebeurtenis in het systeem erin ronddraait, en het zal zelf niet stoppen.

Stap 3

Gebruik het cmdow-programma. Dit is een heel klein gratis hulpprogramma, ongeveer 15 kb groot. Je kunt het hier downloaden: https://white55.narod.ru/soft/cmdow.zip. Na het uitpakken is het archief direct klaar voor gebruik, er is geen installatie nodig. Het kan verschillende functies uitvoeren, maar we zullen overwegen om cmd met zijn hulp te verbergen

Stap 4

Om het consolevenster onzichtbaar te maken bij het uitvoeren van een batchbestand, plaatst u de regel Path / cmdow @ / HID erin. Waarbij "Pad" het pad is naar de map waar de cmdow zich bevindt, bijvoorbeeld "C: / MyFiles". De opdracht HID (verborgen) verbergt het venster. Als u het vervangt door MIN (geminimaliseerd), wordt het venster geminimaliseerd tot het pictogram op de taakbalk, zoals in stap 1.

Stap 5

Als u wilt dat het consolevenster direct na het opstarten onzichtbaar is, maakt u de bovenstaande regel de eerste in uw batchbestand. Het venster zal kort knipperen en verdwijnen. Maar je kunt het ook anders doen. Plaats een regel met dit commando na enkele van de commando's en je zult het proces van het uitvoeren van deze commando's zien, en pas na het uitvoeren van cmdow @ / HID zal het consolevenster van het scherm verdwijnen.

Aanbevolen: