Hoe De Monitorbehuizing Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Monitorbehuizing Te Demonteren?
Hoe De Monitorbehuizing Te Demonteren?

Video: Hoe De Monitorbehuizing Te Demonteren?

Video: Hoe De Monitorbehuizing Te Demonteren?
Video: Der Netzschalter blinkt, der ViewSonic 710s-Monitor lässt sich nicht einschalten. 2024, Mei
Anonim

Moderne monitoren werken betrouwbaar genoeg, maar soms falen ze nog steeds. U kunt proberen het probleem zelf op te lossen, maar al in de allereerste fase van de reparatie wordt de gebruiker geconfronteerd met het probleem van het demonteren van de monitor.

Hoe de monitorbehuizing te demonteren?
Hoe de monitorbehuizing te demonteren?

Noodzakelijk

  • - kruisschroevendraaier;
  • - een plastic kaart;

instructies:

Stap 1

Als u een monitor met een kathodestraalbuis heeft, zou het niet bijzonder moeilijk moeten zijn om deze uit elkaar te halen. Zorg ervoor dat de stekker uit het stopcontact is. Koppel het netsnoer en de kabel los die naar de videokaart van de computer gaan. Mogelijk moet u de "poot" van de monitor verwijderen: plaats deze in dit geval voorzichtig op een tafel met het scherm naar beneden op een zachte mat. Draai de schroeven los waarmee de "poot" is bevestigd en verwijder deze.

Stap 2

Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de schroeven los te draaien waarmee de achterkant van de monitor is bevestigd, er zijn er meestal vier. Verwijder vervolgens voorzichtig, zonder kracht te gebruiken, het deksel. Voor reparaties kan het nodig zijn om de monitorkaart eruit te schuiven, deze kan worden vastgezet met schroeven en/of vergrendelingen. Vergeet niet dat er een hoge restlading op de "zuignap" van de beeldbuis kan zitten.

Stap 3

Er ontstaat veel meer gedoe bij het openen van de behuizing van de LCD-monitor, vooral als dit de eerste keer is dat deze procedure wordt uitgevoerd. De voor- en achterpanelen van de monitor zijn verbonden met plastic clips. Je hebt een geschikt gereedschap nodig om ze te openen. Een gebruikte telefoonkaart of een ander plat en sterk genoeg stuk plastic is voldoende. Houd ook een paar schroevendraaiers bij de hand.

Stap 4

Verwijder eerst het "been" door de schroeven los te draaien waarmee het is bevestigd. Plaats de monitor met de voorkant naar beneden op een zacht oppervlak. Het openen van de behuizing van de LCD-monitor moet beginnen vanaf de onderkant van de monitor. Dit wordt niet veroorzaakt door enkele ontwerpkenmerken, maar door het feit dat het bij het openen heel gemakkelijk is om de buitenkant van de behuizing te krassen. Krassen aan de onderkant vallen het minst op, dus als je geen ervaring hebt, moet je onderaan beginnen.

Stap 5

Steek de hoek van de kaart of de bijpassende plaat in de gleuf tussen de helften van de behuizing en probeer ze uit elkaar te halen. Houd er rekening mee dat dit nogal wat moeite kan kosten. Het losmaken van de vergrendeling gaat gepaard met een luide knal en er verschijnt een kleine opening tussen de panelen. Steek de punt van een schroevendraaier erin. Het moeilijkste is achter de rug: schuif de kaart nu geleidelijk langs de sleuf, open nieuwe vergrendelingen en herschik de schroevendraaier. Wanneer alle vergrendelingen open zijn, verwijdert u voorzichtig de achterklep (monitor met het scherm naar beneden gericht).

Aanbevolen: