Hoe De Scanner Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Scanner Te Demonteren?
Hoe De Scanner Te Demonteren?

Video: Hoe De Scanner Te Demonteren?

Video: Hoe De Scanner Te Demonteren?
Video: Scanner Assembly Replacement on Epson Expression Home and WF 25xx - Printer Repair 2024, Mei
Anonim

Scanners zijn er in verschillende soorten: flatbed-, tape-, handheld- en drumscanners. In de grafische industrie gebruiken professionals drumscanners. Met deze technologie kunt u objectherkenning van hoge kwaliteit bereiken. Flatbed scanner wordt gebruikt voor het digitaliseren van documenten, foto's, kranten, tijdschriften, boeken, etc. Bijna iedereen met een computer heeft tegenwoordig een flatbed scanner.

Hoe de scanner te demonteren?
Hoe de scanner te demonteren?

instructies:

Stap 1

Draai de scanner naar achteren, verwijder de schroeven en verwijder voorzichtig het deksel. Daaronder ziet u het hoofdscannerblok.

Stap 2

Haal de plastic blokhouder eruit en draai de schroef los. Verwijder de kabels en kabels die op het bord zijn aangesloten. Doe dit voorzichtig, want de draden kunnen gemakkelijk breken.

Stap 3

Draai de schroef los en verwijder het netsnoer van de scanner uit de connector. Verwijder aan de achterzijde de linthouder en draai de schroef los, aan de rechter en linkerzijde één schroef los.

Stap 4

Verwijder de scannereenheid. Er zitten fragiele elementen in de scanner, verwijder voorzichtig de rest van het blok.

Stap 5

Draai de scannereenheid op zijn rug. Zoek de besturingskaart en ontkoppel alle lussen ervan. Draai de scanner om en gebruik een schroevendraaier om het paneel los te wrikken en trek het voorzichtig naar buiten. Draai de schroeven aan de onderkant van het deksel vast om het glas te verwijderen.

Stap 6

Verwijder de scannergeleider uit de sleuven. Draai de 2 schroeven los en verwijder de spanning. Veeg de spiegels voorzichtig schoon met een glasreiniger.

Stap 7

Voer de nodige reparatie- of preventieve maatregelen uit. Reinig het blok IC en smeer de rails indien nodig met machineolie.

Stap 8

Monteer in omgekeerde volgorde en volg de instructies precies.

Stap 9

Steek de stekker in het stopcontact en zet uw scanner aan. De meeste flatbedscanners hebben een zelftestfunctie. Controleer de instructies voor uw scanner.

Stap 10

Sluit de scanner aan op uw computer. Installeer originele stuurprogramma's en software. U kunt de software vinden op de schijf die aan de scanner is bevestigd of deze downloaden van de officiële website. Controleer op de nieuwste software-updates. Ga hiervoor naar de officiële website van de scannerfabrikant. Scan een document of foto om te controleren of het werkt.

Aanbevolen: