Achtergronden Van Foto's Verwijderen

Inhoudsopgave:

Achtergronden Van Foto's Verwijderen
Achtergronden Van Foto's Verwijderen

Video: Achtergronden Van Foto's Verwijderen

Video: Achtergronden Van Foto's Verwijderen
Video: Achtergrond foto verwijderen online en foto uitsnijden (INSTRUCTIEVIDEO) 2024, Mei
Anonim

Het verwijderen van de achtergrond van een foto met Photoshop is niet erg moeilijk, maar dan kan zo'n afbeelding worden getransformeerd met een nieuwe achtergrond of de basis worden voor een effectieve collage.

Achtergronden van foto's verwijderen
Achtergronden van foto's verwijderen

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om de achtergrond van een foto in Photoshop te verwijderen. Hier zijn er twee. Open de foto waarvan u de achtergrond wilt verwijderen. Maak een kopie van de laag met behulp van de sneltoets Ctrl + J. Maak de originele laag onzichtbaar door op het oog tegenover deze laag te klikken in het menu van het palet Lagen. Neem de Background Eraser Tool (op het schaarpictogram op de achtergrond van de gum), stel de volgende parameters in: grote diameter van het gereedschap, Sampling: Continu (op het pictogram met een pipet en een kleine bleke pipet), Tolerantie: 40%. Daarna kunt u de achtergrond op de foto wissen. Om ervoor te zorgen dat er geen kleine artefacten meer van de achtergrond zijn, maakt u een nieuwe laag met de sneltoets Ctrl + N of op het palet Lagen. Vul het met # 000000 zwart. Deze laag moet zich onder de laag bevinden waarvan je zojuist de achtergrond hebt verwijderd. Gebruik nu het gereedschap Achtergrondwisser om eventuele kleine vlekken en andere achtergrondartefacten te verwijderen.

Stap 2

Om de tweede methode te gebruiken, opent u de foto waarvan u de achtergrond wilt verwijderen. Nu de afbeelding zich op de achtergrondlaag bevindt, die standaard is vergrendeld, moet er een hangslot naast de laagnaam staan. Om deze blokkering op te heffen, dubbelklikt u op de naam van de laag. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u de parameters van de laag kunt wijzigen, maar als dit niet nodig is, klikt u gewoon op OK. Neem het gereedschap Magnetische lasso en gebruik het om de contouren van de vormen die u wilt behouden of de contouren van de achtergrond die u wilt verwijderen te volgen. Het gereedschap Magnetische lasso is gemagnetiseerd naar de rand van objecten, maar u moet nog steeds vaak met de muis klikken om de lijn nauwkeuriger te maken, vooral op die plaatsen waar de grenzen tussen kleuren niet helder worden weergegeven. Verbind aan het einde het begin en het einde van de lijn. Als u omlijnde objecten hebt die u wilt behouden, keer de selectie dan om met de opdracht Selecteren - Omkeren. Gebruik Verwijderen om de achtergrond te verwijderen. Wis daarna de resterende fouten met een gum.

Aanbevolen: