Hoe Bestanden Naar Txt-formaat Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Naar Txt-formaat Te Converteren
Hoe Bestanden Naar Txt-formaat Te Converteren

Video: Hoe Bestanden Naar Txt-formaat Te Converteren

Video: Hoe Bestanden Naar Txt-formaat Te Converteren
Video: Bestanden converteren met Konvertor 2024, Mei
Anonim

Het converteren van het bestand naar TXT-formaat kan nodig zijn als het documentopslagformaat niet wordt herkend door de gebruikte teksteditor. Dit gebeurt meestal op mobiele apparaten, dus handig om onderweg documenten te bekijken en te lezen.

Hoe bestanden naar txt-formaat te converteren
Hoe bestanden naar txt-formaat te converteren

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Alle programma's" om de opmaak van het tekstdocument te wijzigen. Vouw de Microsoft Office-link uit en start Word.

Stap 2

Open het document dat moet worden geconverteerd naar TXT-indeling en open het menu Bestand van het bovenste servicepaneel van het toepassingsvenster. Geef de opdracht "Opslaan als" op en typ de naam van het document dat moet worden gewijzigd in het overeenkomstige veld van het dialoogvenster dat wordt geopend. Selecteer de optie "Platte tekst" in de regel "Bestandstype" en bevestig uw keuze door op de OK-knop te drukken. Start de toepassing "Kladblok" en open het geconverteerde bestand met de extensie.txt erin.

Stap 3

Een alternatieve methode om hetzelfde resultaat te bereiken, is door tegelijkertijd op de functietoetsen Ctrl en A te drukken in een document dat is geopend in Microsoft Word om alle inhoud te selecteren. Vervolgens moet u het contextmenu van het document oproepen door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Kopiëren" te selecteren. In de toepassing "Kladblok" moet u ook het contextmenu van het nieuwe document oproepen en de opdracht "Plakken" opgeven. Open daarna het menu "Bestand" van het bovenste servicepaneel van het programmavenster en geef de opdracht "Opslaan" op. Het document wordt automatisch geconverteerd naar TXT-formaat.

Stap 4

Download en installeer op uw computer een gespecialiseerde toepassing Total Excel Converter die is ontworpen voor het batchgewijs converteren van bestanden met de extensie.xls naar.txt. Start de geïnstalleerde applicatie en selecteer de map met de vereiste.xls-bestanden in de boomstructuur van het hoofdvenster van het programma. Gebruik de selectievakjes in de velden van de bestanden die moeten worden geconverteerd en geef TXT op in de vervolgkeuzelijst met indelingen. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop Converteren te klikken.

Stap 5

Houd er rekening mee dat Total Excel Converter volledig compatibel is met Windows OS. Daarom kan de conversie van het gewenste bestand op het bureaublad worden uitgevoerd via het contextmenu van het bestand.

Aanbevolen: