Hoe U De Architectuur Van Uw Processor Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Architectuur Van Uw Processor Kunt Achterhalen
Hoe U De Architectuur Van Uw Processor Kunt Achterhalen

Video: Hoe U De Architectuur Van Uw Processor Kunt Achterhalen

Video: Hoe U De Architectuur Van Uw Processor Kunt Achterhalen
Video: How to find processor generation of computer | All windows 2024, April
Anonim

Architectuur is een van de bepalende kenmerken van een processor. Dit geldt met name voor de installatie van besturingssystemen, wanneer u moet kiezen welke versie u wilt installeren. De architectuur van de processor en zijn vermogen om op verschillende frequenties te werken, hangt af.

Hoe u de architectuur van uw processor kunt achterhalen
Hoe u de architectuur van uw processor kunt achterhalen

instructies:

Stap 1

Processorarchitectuur verwijst naar een familie en generatie processors die hun eigen set instructies hebben. Door de juiste distributiekit voor het besturingssysteem te kiezen in overeenstemming met de kenmerken van de processor, kunt u maximale prestaties behalen bij het werken met uw computer.

Stap 2

De architectuur van Intel-processors heeft in de regel de aanduiding x86 en verwijst naar de stenen van de families i286, i386, i486, enz. Processoren van andere bedrijven (AMD, Apple, VIA) waren voorheen compatibel met Intel en hadden een vergelijkbare classificatie. Toen begonnen ze namen te geven, die geleidelijk veranderden in onafhankelijke handelsmerken. Dit maakte het moeilijk om ze te classificeren.

Stap 3

Kijk naar uw processormodel in de datasheet. Als de waarde overeenkomt met Pentium (behalve Pentium 4 Extreme Edition), Celeron, Celeron D, Xeon, AMD K5, K6, Duron, Athlon, Sempron, dan heeft de processor een x86-architectuur. Als de processor wordt aangeduid als Opteron, Athlon 64, Athlon XII, Sempron 64, Turion 64, Pentium D, Xeon MP, Atom 230, Atom 330, Core 2 Duo en MacBook, dan is het x86_64-architectuur.

Stap 4

Kennis van architectuur is essentieel bij open source distributies. Anders zal het systeem bij de verkeerde keuze niet installeren of niet correct werken.

Stap 5

Om de architectuur te bepalen kun je speciale programma's voor Windows gebruiken, zoals Everest of CPU-Z. Ze geven ondersteuning voor AMD64- of EMT64-technologie aan.

Aanbevolen: