Van Toetsenbordindeling Wisselen: Hoe Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Van Toetsenbordindeling Wisselen: Hoe Aan Te Passen
Van Toetsenbordindeling Wisselen: Hoe Aan Te Passen

Video: Van Toetsenbordindeling Wisselen: Hoe Aan Te Passen

Video: Van Toetsenbordindeling Wisselen: Hoe Aan Te Passen
Video: Toetsenbordinstelling in WINDOWS 10 wijzigen | 👉 Azerty - Qwerty probleem (Oplossing!) 2024, April
Anonim

Een toetsenbordindeling wordt een correspondentietabel tussen toetsen en letters van het alfabet genoemd. Overschakelen van de ene opzoektabel naar de andere wordt meestal gebruikt om de invoertaal te wijzigen, maar dit is niet nodig - zelfs voor de Russische taal zijn er verschillende lay-outopties. Windows heeft ingebouwde hulpmiddelen om aan te passen hoe u van de ene lay-out naar de andere overschakelt.

Van toetsenbordindeling wisselen: hoe aan te passen
Van toetsenbordindeling wisselen: hoe aan te passen

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram met de huidige invoertaal. Selecteer in het vervolgkeuzemenu "Opties" om toegang te krijgen tot het besturingssysteemonderdeel onder het kopje "Tekstinvoertalen en -services". Dit onderdeel kan op een andere manier worden geopend - via het standaarddialoogvenster voor het starten van programma's. Om dit te doen, drukt u op de toetsencombinatie WIN + R, voert u de opdrachtbesturing intl.cpl,, 1 in en klikt u op de knop "OK". Klik in het geopende venster op de knop "Details".

Stap 2

Klik op de knop "Toetsenbordopties" in het gedeelte "Instellingen" van het tabblad "Opties" van dit venster dat standaard wordt geopend.

Stap 3

Selecteer in de lijst "Sneltoetsen voor invoertalen" de regel "Schakelen tussen invoertalen" en klik op de knop "Sneltoetsen wijzigen".

Stap 4

Vink de vakjes aan naast de meest geschikte sneltoetsoptie om de lay-out te wijzigen. Klik vervolgens op "OK" en sluit de nu onnodige vensters "Geavanceerde toetsenbordinstellingen" en "Talen en tekstservices".

Stap 5

Gebruik de aanvullende software voor meer geavanceerde opties voor het aanpassen van de schakelopties voor de toetsenbordindeling en voor meer taalfuncties met meerdere invoer. Het kan bijvoorbeeld het programma Punto Switcher zijn, dat automatisch de invoertaal kan herkennen en hierdoor het aantal "handmatige" toetsenbordindelingen aanzienlijk vermindert. Naast deze functie maakt het programma het mogelijk om extra sneltoetsen toe te wijzen om van lay-out te wisselen, automatisch enkele fouten te corrigeren, de gebeurtenissen van automatisch wisselen van lay-out te laten klinken en nog veel meer.

Aanbevolen: