Hoe De Transparantie Van Vensters Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe De Transparantie Van Vensters Aan Te Passen
Hoe De Transparantie Van Vensters Aan Te Passen

Video: Hoe De Transparantie Van Vensters Aan Te Passen

Video: Hoe De Transparantie Van Vensters Aan Te Passen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Venstertransparantie is sinds 2005 beschikbaar voor gebruikers in Microsoft Windows Vista en Windows 7. Deze optie maakte het mogelijk om de kaders rond de vensters van mappen en programma's enigszins transparant te maken, de achtergrond te "vervagen", evenals veelkleurig, volgens de smaak van de gebruiker.

Hoe de transparantie van vensters aan te passen
Hoe de transparantie van vensters aan te passen

instructies:

Stap 1

De transparantie van vensters kan niet op alle uitgevers van Windows Vista / 7 worden geactiveerd en geconfigureerd. De Basic-editie heeft dus geen transparantie-instellingen, omdat deze is gericht op zwakke computers met een kleine hoeveelheid RAM. En grafische effecten, waaronder transparantie, verbruiken veel systeembronnen.

Stap 2

In alle andere edities van Windows Vista / 7 wordt de transparantie van de vensters aangepast in het gedeelte "Personalisatie" van het configuratiescherm. Om deze sectie op te roepen, klikt u met de rechtermuisknop op een lege plaats op het bureaublad. In het dialoogvenster dat verschijnt, selecteert u "Personaliseren". Er verschijnt een personalisatievenster voor u. Zoek onder aan het venster het item "Vensterkleur" en klik met de linkermuisknop op de verstrekte link.

Stap 3

U wordt naar het personalisatiegedeelte "Vensterkleur en uiterlijk" geleid. Het systeem zal u vragen om de kleur van de randen van vensters, het menu Start en de taakbalk te wijzigen. Selecteer de gewenste kleur uit de voorgestelde kleuren Vink het onderstaande vakje aan in de regel "Transparantie inschakelen".

Stap 4

Verplaats de schuifregelaar in de instellingen voor kleurintensiteit om de transparantie aan te passen. Door de schuifregelaar helemaal naar links te verplaatsen, worden de vensters zo transparant mogelijk, "glazig", door de schuifregelaar naar de rechterkant te verplaatsen, wordt de verzadiging van de door u gekozen kleur gemaximaliseerd.

Stap 5

Vervolgens kunt u de verzadiging en helderheid van de transparantie aanpassen. Klik op de zin "Toon kleurinstellingen" en u ziet nog drie schuifregelaars om de tint, verzadiging en helderheid te wijzigen. De tweede en derde hiervan veranderen ook de perceptie van de transparantie van de randen rond mappen en programma's. Nadat de transparantie goed voor u is aangepast, klikt u op de knop "Wijzigingen opslaan" en sluit u het personalisatiepaneel.

Aanbevolen: