Hoe Fotolijsten Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Fotolijsten Te Maken
Hoe Fotolijsten Te Maken

Video: Hoe Fotolijsten Te Maken

Video: Hoe Fotolijsten Te Maken
Video: Zelf een fotolijstje maken 2024, Mei
Anonim

Een kader dat een foto afmaakt en een betere presentatie van de afbeelding mogelijk maakt, is uiterst eenvoudig te maken in Adobe Photoshop. Om dit te doen, hoeft u alleen maar de meest geschikte optie te kiezen uit honderden van de aangeboden opties.

Voorbeeld fotolijst
Voorbeeld fotolijst

Noodzakelijk

Adobe Photoshop CS2 of hoger

instructies:

Stap 1

Sleep de foto naar Photoshop of zoek hem op via het dialoogvenster (Bestand -> Openen). Wanneer de foto wordt geopend, gebruikt u een rechthoekige selectie om het deel van de afbeelding te selecteren waar het kader niet komt. Klik vervolgens in het menu "Selectie" op "Omkeren". Als resultaat van deze manipulaties heb je dat deel van de foto geselecteerd dat in de toekomst een frame zal worden.

Stap 2

Open vervolgens het deelvenster Lagen met de F7-knop. Kopieer het fragment naar een nieuwe laag - (Ctrl + J). In dit geval kunt u alleen het frame wijzigen. De rest van de afbeelding wordt niet beïnvloed door latere bewerkingen.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de randlaag en selecteer Overvloeiopties in het vervolgkeuzemenu. Het venster dat vervolgens wordt geopend, heet "Laagstijl". Dit venster heeft veel instellingen en opties die geweldige mogelijkheden bieden voor het maken van frames - voor bijna elke smaak. Je kunt een sterke en eenvoudige zwarte lijn maken of een mooie gekleurde rand met textuur, schaduwen, glitter en andere effecten.

Stap 4

Let allereerst op het item "Embossing" en de subitems "Contour" en "Texture". Hier kunt u een patroon kiezen voor het toekomstige frame. Het programma heeft een set kant-en-klare texturen voor alle gelegenheden. Het is mogelijk om de grootte van de textuur, de sterkte, diepte, scherpte en enkele andere parameters aan te passen.

Een ander item - "Kleuroverlay", stelt u in staat een kleur te kiezen voor het toekomstige frame, helderheid, contrast en nog veel meer. Je kunt het frame ook semi-transparant maken. In het Emboss-menu kun je de effecten aanpassen zodat het frame er driedimensionaal uitziet. U kunt ook verlopen, glans, gloed, schaduwen en nog veel, veel meer toepassen. In totaal zijn hier honderden verschillende instellingen en opties te vinden. Het beste advies is om te experimenteren met de instellingen. U kunt vaak onverwachte en ongebruikelijke resultaten krijgen.

Aanbevolen: