Hoe Autorun Inf-bestand Te Verwijderen Delete

Inhoudsopgave:

Hoe Autorun Inf-bestand Te Verwijderen Delete
Hoe Autorun Inf-bestand Te Verwijderen Delete

Video: Hoe Autorun Inf-bestand Te Verwijderen Delete

Video: Hoe Autorun Inf-bestand Te Verwijderen Delete
Video: How to delete Autorun.inf file 2024, Mei
Anonim

Het bestand Autorun.inf wordt door het besturingssysteem gebruikt om de automatische installatie van programma's te starten. Maar heel vaak kunnen dergelijke bestanden verschijnen nadat virussen op de computer zijn gekomen. En ze hebben niets te maken met het uitvoeren van programma's. Ze kunnen de toegang tot de inhoud van niet alleen mappen blokkeren, maar ook tot een volledige partitie van een harde schijf. Als het bestand op de gebruikelijke manier wordt verwijderd, is het na het opnieuw opstarten van de computer alsof er niets op de oude plaats is gebeurd.

Hoe autorun inf-bestand te verwijderen delete
Hoe autorun inf-bestand te verwijderen delete

Noodzakelijk

  • - computer
  • - antivirusprogramma;
  • - Unlocker-programma.

instructies:

Stap 1

Scan uw computer op virussen en malware voordat u een bestand verwijdert. Meestal bevat dit bestand ook een virus op de computer. U moet alle partities van de harde schijf scannen, inclusief RAM. Als de antivirus malware detecteert, verwijdert u deze.

Stap 2

Download het Unlocker-programma van internet. Met zijn hulp kunt u probleembestanden verwijderen. Tijdens het installatieproces kunt u de taal van de programma-interface selecteren. Nadat het programma op de computer is geïnstalleerd, verschijnt er een nieuwe optie in het contextmenu.

Stap 3

Klik op het bestand Autorun.inf. Selecteer vervolgens de optie Ontgrendelen in het contextmenu. Er verschijnt een klein venster met in de linkerhoek een pijl. Klik op deze pijl en selecteer "Verwijderen" uit de lijst met beschikbare acties. Het bestand wordt van de computer verwijderd. Als er een venster verschijnt met de tekst "Kan niet verwijderen", selecteert u in dit venster "Verwijderen bij volgende systeemstart. Start vervolgens uw computer opnieuw op. Het bestand wordt verwijderd van de harde schijf van de pc.

Stap 4

Als het bestand nog steeds niet is verwijderd, moet u het besturingssysteem in de veilige modus starten en proberen het te verwijderen. Om het menu te openen voor het selecteren van de opstartmodi van het besturingssysteem wanneer u de computer aanzet, drukt u op de F8-toets. Als je een laptop hebt, kunnen, afhankelijk van het model, andere F-toetsen worden gebruikt om dit menu te openen. U kunt de eenvoudige schotmethode proberen door afwisselend op verschillende F-toetsen te drukken.

Stap 5

Wanneer het venster voor het kiezen van de optie om het besturingssysteem op te starten verschijnt, selecteert u dienovereenkomstig "Veilige modus". Wacht tot de computer is opgestart. Dan is alles hetzelfde als in het vorige geval. Verwijder het bestand gewoon met Unlocker. Start daarna de computer op in de normale modus.

Stap 6

Ook is het raadzaam om na het verwijderen van het bestand de computer opnieuw te controleren op virussen en malware.

Aanbevolen: