Hoe RAM Op Pc Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Op Pc Te Vergroten
Hoe RAM Op Pc Te Vergroten

Video: Hoe RAM Op Pc Te Vergroten

Video: Hoe RAM Op Pc Te Vergroten
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, April
Anonim

Ooit zei Bill Gates dat 640 kilobytes genoeg zou moeten zijn voor iedereen, maar helaas zijn deze dagen al in de vergetelheid geraakt. Nu is er een andere uitdrukking in gebruik: "Er is nooit te veel geheugen." Daarom blijft de kwestie van het vergroten van het RAM-geheugen in de pc open.

Hoe RAM op pc te vergroten
Hoe RAM op pc te vergroten

instructies:

Stap 1

Allereerst moet je uitzoeken hoeveel geheugen je hebt en beslissen hoeveel je wilt toevoegen. De hoeveelheid geheugen kan worden bekeken door met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" in Windows te klikken en de regel "Eigenschappen" te selecteren. De grootte van het RAM-geheugen wordt daar aangegeven. U kunt de grootte ook zien wanneer u de computer aanzet, wanneer deze wordt geteld.

Stap 2

Nu moet je uitzoeken welk type RAM je nodig hebt. U kunt erachter komen door de instructies voor het moederbord te bekijken. Als er om welke reden dan ook geen instructies zijn, kunt u een diagnostisch programma downloaden en installeren, zoals Si Soft Sandra, Aida of Everest, of u kunt het eenvoudiger doen.

Stap 3

Zet uw computer uit en haal de stekker uit het stopcontact. Open het deksel van de systeemeenheid en zoek de geheugensticks op het moederbord (vergelijkbare modules worden op de foto getoond). Kijk tegelijkertijd hoeveel vrije geheugenslots je nog hebt. Verwijder nu voorzichtig de geheugenstick uit de sleuf. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de plastic clips langs de randen van de strip te scheiden. Daarna moet je het van beide kanten pakken en naar je toe trekken. Als de klemmen ver genoeg worden teruggetrokken, komt de module er gemakkelijk uit; zo niet, probeer dan de klemmen breder te spreiden.

Stap 4

Nu moet je naar de dichtstbijzijnde computerwinkel gaan en het geheugen aan de verkoper laten zien. Hij zal het type bepalen en u hetzelfde aanbieden. Het wordt aanbevolen om modern geheugen in paren in een computer te installeren, d.w.z. als je nog een gigabyte nodig hebt, neem dan twee modules van 512 MB, als 2 GB, dan twee modules van 1 GB (als er vrije slots zijn natuurlijk), enz. Als er helemaal geen vrije slots zijn en er geheugen nodig is, moeten de geheugenmodules worden vervangen door grotere.

Stap 5

Een andere geheugenparameter is de frequentie. Het is wenselijk dat de geheugenfrequenties samenvallen - dit bespaart u verschillende problemen die zich kunnen voordoen. Als de frequenties anders zijn, werkt het hele geheugen op de frequentie van de langzaamste module, dus soms is het logisch om oude, kleine en langzame geheugensticks gewoon te verwijderen en te vervangen door snellere.

Stap 6

Na aankoop moet u het geheugen weer in uw computer plaatsen. Dit gebeurt in omgekeerde volgorde. Eerst wordt de strip in de sleuf gestoken (niet verwarren of aan de andere kant plaatsen - er is een snee in het contactvlak van de module, die moet overeenkomen met het uitsteeksel op de sleuf) en vervolgens op zijn plaats klikt met vergrendelingen aan beide kanten.

Stap 7

Monteer nu uw computer en zet hem aan. Het nieuwe geheugen wordt automatisch gedetecteerd en als je alles volgens de instructies hebt gedaan, zal het volume toenemen.

Aanbevolen: