Een Map Of Bestand Sluiten

Inhoudsopgave:

Een Map Of Bestand Sluiten
Een Map Of Bestand Sluiten

Video: Een Map Of Bestand Sluiten

Video: Een Map Of Bestand Sluiten
Video: Een map maken en bestanden verplaatsen naar die map 2024, Mei
Anonim

Sluit een map of bestand van een specifieke gebruiker of groep gebruikers, d.w.z. het is mogelijk om de toegang daartoe te weigeren in het Microsoft Windows-besturingssysteem zowel door middel van de OC zelf als met behulp van aanvullende software van derden.

Een map of bestand sluiten
Een map of bestand sluiten

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm" om de bewerking uit te voeren om de toegang tot de geselecteerde map of het geselecteerde bestand te beperken.

Stap 2

Selecteer "Mapopties" en ga naar het tabblad "Beeld" van het dialoogvenster Eigenschappen dat wordt geopend.

Stap 3

Schakel het selectievakje Basisbestand delen gebruiken uit en klik op Toepassen om uw keuze te bevestigen.

Stap 4

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de OK-knop te drukken en keer terug naar het hoofdmenu "Start".

Stap 5

Ga naar Alle programma's en start de Windows Verkenner-applicatie.

Stap 6

Selecteer de map of het bestand waarvan de toegang moet worden geweigerd en open het contextmenu van het geselecteerde item door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 7

Geef het item "Eigenschappen" op in de vervolgkeuzelijst en ga naar het tabblad "Beveiliging" van het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 8

Geef een gebruiker of een groep gebruikers op om de toegang tot de geselecteerde map of het geselecteerde bestand te beperken, en pas het selectievakje toe op het veld "Weigeren" in de regel "Volledig beheer".

Stap 9

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op OK te klikken, of gebruik de wachtwoordbeveiliging voor toegang tot de geselecteerde map of het geselecteerde bestand van het WinRar-programma, dat op de meeste computers is opgenomen in de standaardset van toepassingen.

Stap 10

Roep het contextmenu op van de map of het bestand waarvoor de toegangsbeperking geldt door met de rechtermuisknop te klikken en de opdracht "Toevoegen aan archief" te selecteren.

Stap 11

Ga naar het tabblad Geavanceerd van het dialoogvenster Archiefnaam en instellingen dat wordt geopend en klik op de knop Wachtwoord instellen.

Stap 12

Geef de gewenste wachtwoordwaarde op en bevestig uw keuze door dezelfde waarde opnieuw in te voeren in de overeenkomstige velden van het volgende dialoogvenster.

Stap 13

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de knop OK te klikken en geef de gewenste waarde op voor de naam van het gemaakte archief.

Aanbevolen: