Hoe Maak Je Een Kleurovergang

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kleurovergang
Hoe Maak Je Een Kleurovergang

Video: Hoe Maak Je Een Kleurovergang

Video: Hoe Maak Je Een Kleurovergang
Video: Kleurverloop maken met acrylverf. Schilderles voor beginners. 2024, Mei
Anonim

Het kleurvervagingseffect kan uw afbeelding op een nieuwe manier laten spelen. Het gladstrijken van alle kleurhoeken van de tekening is de hoofdtaak van de kunstenaar. Maar met de komst van computers en fotoverwerkingssoftware is de oplossing voor dit probleem veel eenvoudiger geworden.

Hoe maak je een kleurovergang
Hoe maak je een kleurovergang

instructies:

Stap 1

Een vloeiende kleurovergang wordt een verloop genoemd. Het kan in bijna elke multifunctionele foto-editor worden gedaan, terwijl het principe van het werken met een verloop hetzelfde blijft. Het meest bekende programma voor het verwerken en maken van afbeeldingen is Adobe Photoshop.

Stap 2

Ga naar Photoshop, maak een nieuw document aan of selecteer de afbeelding waar je een kleurovergang wilt maken. Selecteer het gereedschap "Vullen", dat zich in het paneel naast de "Gum" bevindt en houd de linkermuisknop ingedrukt in de lijst die wordt geopend, klik op "Verloop".

Stap 3

Pas de kleuren naar wens aan voor uw verloop. Dit kan in de werkbalk door afwisselend op de zwarte en witte vierkantjes te klikken. Om een verloop te tekenen, houdt u de rechtermuisknop ingedrukt en sleept u een lijn over het canvas in de richting waarin u de kleurovergang wilt laten verschijnen.

Stap 4

Nadat u de muis hebt losgelaten, wordt uw canvas gevuld met een vloeiend verloop. Nu moet je het correct configureren. Klik links in het bovenste paneel (paneel met verloopvulling) op de gekleurde strook. Een venster met drie blokken "Instellingen", "Verloop" en "Besturingspunten" wordt voor je geopend.

Stap 5

Selecteer het gewenste verlooptype in het eerste gedeelte. Het kan uit twee of drie kleuren bestaan, het kan verschillende richtingen hebben. Om het verloop te herstellen, klikt u op de pijl boven de vierkanten.

Stap 6

De selectievakjes in het gedeelte "Verloop", die zich standaard langs de randen van een lange strook bevinden, beïnvloeden de vloeiendheid van de kleurovergang van de ene naar de andere. U kunt ze verplaatsen, volgen en de gewenste optie instellen. Klik op een van de bovenste selectievakjes en stel de gewenste gradiëntdekking in op de plaats waar dit selectievakje zich bevindt. De onderste selectievakjes zijn verantwoordelijk voor de kleur zelf, als u deze wilt wijzigen, klikt u op een van hen. Sluit na het voltooien van alle instellingen het venster.

Stap 7

Rechts van de strook in de bovenste balk zijn er vijf soorten verloop die u op uw afbeelding kunt toepassen: lineair (standaard), taps toelopend, radiaal, spiegel en ruit.

Stap 8

Dit deel van het paneel wordt gevolgd door de functie "Modus". Klik op het veld dat de naam van de geselecteerde modus weergeeft en selecteer degene die je leuk vindt.

Aanbevolen: