Hoe Goed Te Aarden?

Inhoudsopgave:

Hoe Goed Te Aarden?
Hoe Goed Te Aarden?

Video: Hoe Goed Te Aarden?

Video: Hoe Goed Te Aarden?
Video: Hoe de aarde niet te stampen bij het werken met een minitrekker 2024, April
Anonim

Aarding is een elektrisch element dat de veiligheid van de werking van elektrische apparaten garandeert: werktuigmachines, elektrische machines, computers. Het voert statische elektriciteit af, en in sommige gevallen atmosferische elektriciteit, wat erg belangrijk is tijdens een onweersbui. Ze beschermen ook tegen elektrische interferentie die een storing in de werking van radio-ontvangers en computers kan veroorzaken.

Hoe goed te aarden?
Hoe goed te aarden?

Noodzakelijk

  • - de draad;
  • - bladlood;
  • - klem;
  • - lasapparaat;
  • - soldeerbout;
  • - het dossier;
  • - schuurpapier;
  • - een schep.

instructies:

Stap 1

Voor de aarding kunt u cv-leidingen gebruiken. Reinig hiervoor het leidinggedeelte van verf, roest en vuil. Plaats een loden plaatpakking over het gereinigde gebied en klem deze met een metalen klem op de buis. Soldeer de aarddraad rechtstreeks op de klembeugel. Als u een computerkast aardt, gebruikt u een van de schroeven om de optiekaarten vast te zetten. Schroef het tweede uiteinde van de draad eraan vast, nadat u het eerder hebt gestript.

Stap 2

Je kunt ook een speciale grond maken. Neem een metalen buis of staaf met een diameter van maximaal 5 cm en een lengte van 3 m. Verwijder verf, olie, roest en andere verontreinigingen van het oppervlak. Drijf de buis de grond in zodat het bovenste uiteinde 0,5-1 m onder het maaiveld ligt. Las een staaldraad met een diameter van ongeveer 5 mm aan de buis. Dit wordt de aardingskraan. Bedek het lasgebied en het gedeelte van de draad dat naar het oppervlak van de grond leidt met bitumen, teer of asfaltvernis om te isoleren tegen corrosie. Bedek daarna de bovenkant van de staaf of pijp met aarde. Deze aardingsmethode wordt ook gebruikt voor bliksemafleiders.

Stap 3

Als je in een landelijke omgeving bent en je hebt niets anders dan een stuk draad bij de hand, doe het anders. Bind een gewicht aan het uiteinde van de blote draad. Elk metalen voorwerp kan in deze hoedanigheid worden gebruikt. Een oude emmer is bijvoorbeeld voldoende. Gooi dit item in het dichtstbijzijnde water. Sluit het andere uiteinde van de draad aan op de aardingsklemmen van het apparaat (bijvoorbeeld een radio-ontvanger). Houd er rekening mee dat aarding het beste kan worden gedaan om contact met het grondwater te garanderen. In de winter mag het niet doorvriezen, omdat ijs geen elektrische stroom geleidt. Daarom is het bij het organiseren van aarding noodzakelijk om het te verdiepen onder het niveau van bevriezing van de grond.

Stap 4

Als de grond zanderig is, plaats dan de aarding als een gesloten lus gemaakt van ijzeren strips in de vorm van een rechthoek of vierkant met zijden van 3-5 m. zout. Maar deze methode kan het beste worden vermeden, omdat deze schadelijk is voor het milieu en leidt tot een snelle vernietiging van de metalen delen van de grond.

Aanbevolen: