Hoe Een Foto Op Schijf Af Te Drukken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Foto Op Schijf Af Te Drukken
Hoe Een Foto Op Schijf Af Te Drukken

Video: Hoe Een Foto Op Schijf Af Te Drukken

Video: Hoe Een Foto Op Schijf Af Te Drukken
Video: XBMCTV - instructievideo om je foto's van de harde schijf af te spelen 2024, April
Anonim

Met moderne brandprogramma's en bijbehorende modellen dvd-drives kunt u niet alleen uw homevideobibliotheek of fotobibliotheek aanvullen, maar ook bijna professioneel doen door een foto rechtstreeks op het oppervlak van de schijf af te drukken. Het is ook een geweldige cadeau-optie.

Hoe een foto op schijf af te drukken
Hoe een foto op schijf af te drukken

Noodzakelijk

  • - recorder met LightScribe-functie;
  • - LightScribe leeg.

instructies:

Stap 1

Om een foto op schijf af te drukken, moet u vertrouwd raken met de LightScribe-technologie. Hiermee kunt u afbeeldingen op het buitenste schijfoppervlak aanbrengen met behulp van een laser, terwijl de afbeelding in de toekomst niet zal loslaten of vegen vanwege het gebrek aan inkt. Dit is echter precies waarom u uiterst voorzichtig moet zijn bij het branden van foto's, om de schijf niet te bederven.

Stap 2

Het meest populaire computerprogramma voor het branden van schijven is Nero, te beginnen met versie 7. Dit komt door de hoge studiokwaliteit van het ontwerp, die zelfs een niet-professional kan bereiken.

Stap 3

Open het Nero Express-programma. Selecteer het gewenste apparaat in het gedeelte "Recorder" als u er meer dan één heeft. Plaats de schijf met de bedrukte zijde naar boven en het pictogram LightScribe Label afdrukken verschijnt in het startscherm. In dit geval verwijst het label naar de lasermarkering die op de schijf is aangebracht.

Stap 4

Klik op het pictogram en selecteer de juiste optie. In het venster "Labels naar schijven" dat wordt geopend, kunt u een afbeelding naar keuze maken: gebruik de ingebouwde cliparts of upload uw foto.

Stap 5

Klik volgende. Stel de gewenste opties in het LightScribe-venster Afdrukeigenschappen in en selecteer de gewenste afdrukkwaliteit. Houd er rekening mee dat hoe hoger het is, hoe langzamer de applicatiesnelheid zal zijn. Begin met afdrukken. De voortgang van de bewerking wordt op het scherm weergegeven. "OK".

Stap 6

Ondanks de hoge resultaten die het Nero-programma geeft, is er soms een probleem met het zicht van de schijf. In dit geval is het beter om het eenvoudigere maar even efficiënte Droppix-product en een aparte LightScribe-driver te gebruiken.

Stap 7

Voer het stuurprogramma uit en stel de instellingen in op de hoogste kwaliteit. Open het Droppix-programma. Blader om een bestand met een foto te selecteren waaraan u verschillende elementen kunt toevoegen: inscripties van verschillende groottes en richtingen. Om dit te doen, is er een speciaal menu aan de linkerkant van het venster.

Stap 8

Onthoud dat de schijf een gat in het midden van het oppervlak heeft, dus je moet zo'n afbeelding kiezen zodat deze er niet zinloos uitziet met een opening in het midden. Het kan in elke richting worden verplaatst om de beste pasvorm te bereiken.

Stap 9

Evalueer het resultaat via de "Preview". Selecteer hier het helderheidsniveau, selecteer de schijf en geef het commando branden.

Aanbevolen: