Hoe Een Poster Op Een Printer Af Te Drukken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Poster Op Een Printer Af Te Drukken
Hoe Een Poster Op Een Printer Af Te Drukken

Video: Hoe Een Poster Op Een Printer Af Te Drukken

Video: Hoe Een Poster Op Een Printer Af Te Drukken
Video: Posters drukken | DrukwerkMAX 2024, April
Anonim

Er zijn momenten waarop u een grote poster, poster of muurkrant moet afdrukken. Natuurlijk kunt u contact opnemen met een speciale organisatie die dergelijke diensten levert. En u kunt de gewenste afbeelding afdrukken met een gewone printer.

Hoe een poster op een printer af te drukken
Hoe een poster op een printer af te drukken

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Printer;
  • - Microsoft Word of MS Office Publisher.

instructies:

Stap 1

U kunt thuis een grote poster maken met een gewone printer en een speciaal programma dat op uw computer is geïnstalleerd. Hoewel voor deze doeleinden een gewone teksteditor Word van Microsoft Office ook uitstekend is. Wanneer u er een document in afdrukt, selecteert u de printer en specificeert u het formaat van het papier dat u gebruikt in de eigenschappen van de pagina-instelling.

Stap 2

De MS Office Publisher-toepassing is het handigst voor het afdrukken van grote posters en posters. Als je besluit om zelf een stand (of poster) te maken, voer dan het programma uit. Selecteer in het dialoogvenster Nieuw in het menu of druk op Ctrl + N. Zoek vervolgens in het geopende venster de link "Lege publicaties". Klik erop en maak een nieuw document aan. Stel deze vervolgens in op de gewenste maat.

Stap 3

Om dit te doen, volgt u in het menu "Bestand" de link "Pagina-instellingen" en selecteert u in het gedeelte "Markup" "Poster". Geef dan de maat aan die je nodig hebt. Het programma biedt twee opties: 45 cm bij 60 cm of 60 cm bij 90 cm Kies de oriëntatie van uw poster: staand of liggend. En stel de breedte van de overlap in. Standaard is deze gelijk aan 0, 635 cm, maar door op de knop "Overlapping wijzigen" te klikken, kunt u eventuele waarden opgeven. 0, 1-0, 4 is genoeg.

Stap 4

Als u in dit gedeelte Gehele pagina afdrukken selecteert, wordt de publicatie automatisch afgedrukt en duurt deze negen pagina's omdat deze niet op één vel past.

Stap 5

Voor de toekomstige poster kun je elk formaat kiezen. Diversifieer het indien nodig met afbeeldingen, tekst, autoshapes, bijschriften, kleurenschema's. U kunt een van de beschikbare lay-outs in de applicatie kiezen.

Stap 6

Als je poster klaar is, kies je Afdrukken in het menu en druk je je document af. Knip vervolgens de extra stroken papier af en lijm de gekleurde stukjes voorzichtig aan elkaar. Het is het beste om PVA-lijm te gebruiken om ze te verbinden. Probeer bij het lijmen van de platen de naden minder zichtbaar te maken.

Stap 7

Als bovenstaande opties voor het printen van posters niet bij je passen of moeilijk lijken, gebruik dan speciaal daarvoor ontworpen programma's. Bijvoorbeeld RonyaSoft Posterprinter of PosterPrint.

Aanbevolen: