Hoe Leer Je Een Computer Praten?

Inhoudsopgave:

Hoe Leer Je Een Computer Praten?
Hoe Leer Je Een Computer Praten?

Video: Hoe Leer Je Een Computer Praten?

Video: Hoe Leer Je Een Computer Praten?
Video: How to Become a Computer Expert in 15 Minutes! 2024, April
Anonim

In tegenstelling tot spraakherkenning is de synthese ervan een lang gevestigde taak. Zelfs een relatief energiezuinige computer kan het gemakkelijk aan. Om dit te doen, moet je er een speciaal programma op zetten, waarna de machine elke tekst hardop kan voorlezen met een mechanische stem.

Hoe leer je een computer praten?
Hoe leer je een computer praten?

instructies:

Stap 1

Voor krachtige computers met Linux is Festival een goede keuze. In grote distributies is het meestal al geïnstalleerd. Controleer of dit het geval is door te proberen het te starten met festivalcommando zonder parameters. Als blijkt dat het programma ontbreekt, download en installeer het dan. De manier om dit te doen is afhankelijk van de verdeling.

Stap 2

Om Festival Russisch te laten spreken, download je er een extra pakket voor, met daarin woordenboeken en geluidsbestanden. Er is een bestand met installatie-instructies aan toegevoegd.

Stap 3

Maak een TXT-bestand en voer vervolgens de synthesizer uit met de naam van dit bestand als argument: festival bestandsnaam.txt Als het bestand tekst in het Russisch moet bevatten, bepaal dan eerst in welke codering de tekst is opgeslagen in de woordenboeken en gebruik vervolgens dezelfde codering bij het samenstellen van het bestand …

Stap 4

Als de computer die u gebruikt een relatief laag vermogen heeft, installeer dan de op Festival gebaseerde FLite-spraaksynthesizer erop. Het ondersteunt geen Russisch, maar het werkt niet alleen in Linux, maar ook in Windows CE, evenals op Palm Treo-handcomputers.

Stap 5

Als u spraak in het Russisch wilt synthetiseren op een energiezuinige computer met Linux of Windows, gebruik dan de espeak-spraaksynthesizer. Het is zeer compact en neemt slechts een paar megabytes in beslag met het taalpakket. Je kunt het op twee manieren uitvoeren: espeak tekst string espeak -f bestandsnaam.txt Als het bestand in het Russisch is, zorg er dan voor dat het juiste woordenboek is geïnstalleerd en voer het programma dan uit met de "-v russian_test" schakelaar (zonder aanhalingstekens). De tekst wordt uitgesproken met een Engels accent, maar zal niet moeilijk te verstaan zijn.

Stap 6

Als u alleen Windows gebruikt, installeer dan de Captain Speech Synthesizer op uw computer. Het heeft een grafische gebruikersinterface en is minder dan 600 kilobytes groot. Het extra stemmenpakket heeft een volume van net geen 5 megabyte. Het nadeel van dit programma is de slechte compatibiliteit met Windows 7.

Aanbevolen: