Hoe Leer Je Een Computer Hardop Voorlezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Leer Je Een Computer Hardop Voorlezen?
Hoe Leer Je Een Computer Hardop Voorlezen?

Video: Hoe Leer Je Een Computer Hardop Voorlezen?

Video: Hoe Leer Je Een Computer Hardop Voorlezen?
Video: hoe ik ALTIJD hoge cijfers haal! 2024, April
Anonim

Het is handig om naar deze of gene tekst te luisteren terwijl je eentonig werk doet, zonder afgeleid te worden door het lezen van het computerscherm. Als er niemand in de buurt is die ermee instemt deze tekst hardop voor te lezen, kunt u een speciaal programma gebruiken - een spraaksynthesizer.

Hoe leer je een computer hardop voorlezen?
Hoe leer je een computer hardop voorlezen?

instructies:

Stap 1

Kies de spraaksynthesizer die het beste bij u past. Op Linux kun je Festival, Flite of Espeak gebruiken. Festival heeft een aanzienlijk volume, maar synthetiseert ook spraak met hoge kwaliteit. Espeak neemt iets meer dan één megabyte in beslag, omdat het spraak op een formante manier synthetiseert (dit betekent dat spraakfragmenten die door een persoon worden gesproken nergens worden opgeslagen en de synthese alleen wordt uitgevoerd met behulp van wiskundige wetten), maar de geluidskwaliteit is ook laag, snel vermoeiend. De Flite-synthesizer neemt daartussen een tussenpositie in, zowel qua volume als qua synthesekwaliteit. Gebruik in Windows gratis spraaksynthesizers "Captain" (gebaseerd op Espeak), Govorilka, CoolReader of koop een betaalde - Sakrament, VitalVoice, enz.

Stap 2

Controleer de werking van het programma. Als het een grafische gebruikersinterface heeft, voer dan een paar zinnen in het venster in en laat de synthesizer ze zeggen door op de speciale toets te drukken (deze kunnen verschillende namen hebben, afhankelijk van het programma). Experimenteer met de instellingen - probeer uw stem, het timbre, de leessnelheid, enz. te veranderen. Kies de optie die voor jou het handigst is. Als de synthesizer wordt gestart vanaf de opdrachtregel, voer dan eerst het uitvoerbare bestand uit zonder parameters (gewoon door het espeak-commando in te voeren) om erachter te komen welke toetsen het programma heeft. Gebruik deze toetsen om de parameters te wijzigen en plaats de tekst zelf direct in de opdrachtregel erna, bijvoorbeeld als volgt: espeak parameter1 parameter2 Dit is de frase die u wilt laten klinken.

Stap 3

Bepaal empirisch de maximale hoeveelheid tekst die de spraaksynthesizer kan uitspreken zonder te zweven. Breng in de toekomst fragmenten van deze grootte over naar de synthesizer voor verwerking (met behulp van het klembord). Hierdoor ben je enerzijds minder afgeleid van het werk om de synthesizer te dwingen het volgende fragment te laten klinken en anderzijds geen tijd te verspillen aan het vechten tegen freezes.

Stap 4

Als u geen programma's op uw computer wilt installeren en de machine wilt dwingen grote fragmenten tekst om te zetten in spraak, en spraaksynthese alleen voor u van sportief belang is (verras uw vrienden, luister naar de machine die zelf spreekt), gebruik dan online spraak synthesizers. Daarin wordt het conversiewerk aan de serverzijde uitgevoerd en om het niet te overbelasten, is de grootte van een fragment dat tegelijk kan worden geconverteerd van 0,5 tot 1,5 kilobytes. Hier zijn enkele van deze diensten: https://cards.voicefabric.ru/https://www.oddcast.com/home/demos/tts/tts_example.php de link "Synthesis API", en selecteer een van de ansichtkaarten, vul alle vereiste velden in en spraaksynthese wordt uitgevoerd met muzikale begeleiding.

Aanbevolen: