Hoe Leer Je Werken Op Een Computer?

Inhoudsopgave:

Hoe Leer Je Werken Op Een Computer?
Hoe Leer Je Werken Op Een Computer?

Video: Hoe Leer Je Werken Op Een Computer?

Video: Hoe Leer Je Werken Op Een Computer?
Video: Les 1 - Computerles - Leren werken met de computer 2024, Mei
Anonim

Het vermogen om op een computer te werken in de moderne wereld is een noodzakelijke vaardigheid voor bijna elke persoon. Hoe leer je een persoon om op een computer te werken? Dit is een vraag die nadere beschouwing behoeft.

Hoe leer je werken op een computer?
Hoe leer je werken op een computer?

Noodzakelijk

schijven met trainingsprogramma's, methodische literatuur

instructies:

Stap 1

Dus kwam er een man om te leren werken met een computer. Waar te beginnen met leren? Het eerste dat moet worden gedaan, is de student vertellen over de belangrijkste componenten van de computer: monitor, systeemeenheid, toetsenbord; over hun doel en apparaat.

Stap 2

Dan is het noodzakelijk om iemands ideeën te vormen over de principes van de structuur en werking van het besturingssysteem dat op de computer is geïnstalleerd. De student moet begrijpen wat een desktop is, wat bestandsopslag van informatie is, de meeteenheden van informatie kennen, de volledige architectuur vertegenwoordigen van het bouwen van rootdirectories en subdirectories.

Stap 3

Allereerst moet je een persoon zulke eenvoudige dingen leren als het in- en uitschakelen van de computer, het maken van een tekstbestand in Kladblok, het opslaan van dit bestand op de harde schijf, het kopiëren, knippen, verplaatsen van bestanden, het maken en kopiëren van snelkoppelingen naar het bureaublad, mappen maken en ermee werken.

Stap 4

Daarna kunt u kennismaken met de archiveringsprogramma's en hun nut in de praktijk aantonen. Het is noodzakelijk om een beginnende gebruiker vertrouwd te maken met het principe van het installeren en verwijderen van programma's.

Stap 5

Wanneer de student basisvaardigheden verwerft in het bedienen van bestanden en mappen op een computer, kan je overgaan tot het bestuderen van het Microcoft Office-softwarepakket, waarvan de belangrijkste programma's Word en Excel zijn.

Stap 6

Bij het bestuderen van deze programma's, evenals bij het bestuderen van andere computerprogramma's, moet een beginner allereerst aandacht besteden aan het paneel met knoppen en hun functionaliteit bestuderen. Het is handig om te weten wat de zogenaamde "sneltoetsen" en hun combinaties zijn, die het mogelijk maken om snel een bepaald commando in te voeren. De snelheid van het typen wordt geoefend in de loop van systematische praktische oefeningen.

Stap 7

Het is beter om kennis te maken met de mogelijkheden van browsers, internet, e-mail en andere programma's die verband houden met het World Wide Web wanneer een persoon al basiscomputervaardigheden heeft ontwikkeld.

Stap 8

Voor een succesvolle training kun je verschillende taken voor de student bedenken: maak bijvoorbeeld op de C-schijf een map met de naam "Foto's", hernoem deze naar de map "Mijn documenten", kopieer deze map naar de E-schijf, voeg elk tekstdocument erin, archiveer deze map door de WinRar-archiver, maak een zelfuitpakkend archief, pak dit archief uit, enz.

Stap 9

Het vastleggen van informatie op verwisselbare media wordt ook beheerst in de loop van systematische praktische oefeningen.

Dagelijkse lessen met een student op een computer, een serieuze benadering van zaken zal je helpen snel van een beginner een zelfverzekerde gebruiker te maken.

Aanbevolen: