Een Venster Verbergen

Inhoudsopgave:

Een Venster Verbergen
Een Venster Verbergen

Video: Een Venster Verbergen

Video: Een Venster Verbergen
Video: Modaal venster 14: modale inhoud met CSS verbergen 2024, Mei
Anonim

Tijdens het werken op een computer kan de gebruiker verschillende situaties ervaren. Soms moet je een venster voor een vreemde verbergen, maar het is niet altijd handig om actieve applicaties te sluiten. Er zijn verschillende manieren om het venster te verbergen.

Een venster verbergen
Een venster verbergen

instructies:

Stap 1

Als u het venster wilt verbergen zonder het te sluiten, klikt u op de knop "Minimaliseren". De meeste standaardramen zijn op dezelfde manier gedecoreerd. Zoek het [-]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster en klik erop met de linkermuisknop. Informatie over actieve toepassingen en geopende mappen wordt nog steeds onder aan het scherm weergegeven, dus u kunt uw geminimaliseerde venster op elk moment vanuit de taakbalk oproepen.

Stap 2

Om een venster achter andere vensters te verbergen, start u meerdere toepassingen tegelijk of opent u meerdere mappen. Schakel indien nodig van het ene venster naar het andere. Als het tweede venster is gemaximaliseerd (u kunt het onder uw actieve venster zien), klik dan met de linkermuisknop in een willekeurig gebied van het inactieve venster. De ramen wisselen van plaats. U kunt ook alt="Image" en Tab of Win en Tab gebruiken om tussen vensters te schakelen.

Stap 3

Minimaliseer het venster. Om dit te doen, verplaatst u de muiscursor naar de rechterbenedenhoek van het venster, wacht u tot de cursor de vorm aanneemt van een dubbelzijdige diagonale pijl en beweegt u de cursor naar links en omhoog terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. Het venster wordt gereduceerd tot een klein, onopvallend paneel dat overal op het bureaublad kan worden geplaatst.

Stap 4

Het venster kan buiten het bureaublad worden verborgen. Verplaats de muiscursor naar de bovenkant van het venster (boven de bovenste menubalk), terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, verplaats het venster buiten de grenzen van het bureaublad. Maak je geen zorgen dat je het venster later niet kunt teruggeven - elk venster dat op deze manier is verborgen, heeft een zichtbaar gebied van enkele millimeters, waarover het naar zijn oorspronkelijke plaats kan worden gesleept. U kunt ook met de rechtermuisknop op de vensternaam op de taakbalk klikken en de opdracht "Uitvouwen" selecteren.

Stap 5

Als u informatie over actieve toepassingen en open vensters op de taakbalk wilt verbergen, verbergt u deze ook. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop in een vrij gedeelte van de taakbalk en selecteert u "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Taakbalk" en plaats de markering in het veld "Taakbalk automatisch verbergen" in de groep "Uiterlijk taakbalk". Pas nieuwe instellingen toe, sluit het venster.

Stap 6

Nu bevindt de taakbalk zich meestal buiten het bureaublad en is de informatie erop niet zichtbaar. Om toegang te krijgen tot de taakbalk, verplaatst u de muiscursor naar de onderkant van het scherm en wacht u een paar seconden - het paneel zal verschijnen. Het kan ook worden opgeroepen door op de Windows-toets (met een vlaggetje) op het toetsenbord te drukken.

Aanbevolen: