Een Tekening Comprimeren

Inhoudsopgave:

Een Tekening Comprimeren
Een Tekening Comprimeren

Video: Een Tekening Comprimeren

Video: Een Tekening Comprimeren
Video: PowerPoint comprimeren of verkleinen | PowerPoint basics #22 | PPT Solutions 2024, April
Anonim

Veel fotogalerijen hebben een beperking voor het fotoformaat - u kunt geen foto uploaden die te groot is. De meeste foto's die het echt waard zijn om op internet te worden geplaatst, zijn in hoge kwaliteit genomen, waardoor de foto een gewicht heeft van tien tot vijftien megabyte. Om de galerijen te kunnen gebruiken, is het noodzakelijk om een foto te comprimeren die is verkregen met een camera en vervolgens te verwerken. Er zijn twee soorten verwerking, afhankelijk van het aantal foto's dat we willen verwerken: één of meerdere.

Een tekening comprimeren
Een tekening comprimeren

instructies:

Stap 1

Om een enkele foto te verwerken, volstaat het om Paint te gebruiken. Dit is de standaard grafische editor die in elke distributie van het Windos-besturingssysteem te vinden is. Het heeft een minimale set functies, maar ze zijn voldoende om een tekening te comprimeren tot het formaat dat nodig is voor verzending.

Stap 2

Open het bestand via dit programma. Zoek in de werkbalk de knop "bewerken". Ga vervolgens naar het menu "Formaat wijzigen". Selecteer de optie Uitrekken en geef een percentage op dat kleiner is dan honderd. U zult zien dat de afbeelding wordt verkleind. Herhaal deze stap totdat je de optimale grootte hebt bereikt en sla de foto op.

Stap 3

Als u meerdere afbeeldingen tegelijk wilt comprimeren, gebruikt u het Picasa-programma van Google. Met dit programma kun je meerdere foto's tegelijk bewerken, de een na de ander, met dezelfde instellingen. Gebruik dit om meerdere afbeeldingen te verkleinen en op te slaan in een aparte map. Zorg ervoor dat het formaat van de foto niet te klein is, anders zal de beeldkwaliteit lager zijn dan in het origineel.

Aanbevolen: