Een Geblokkeerd Stuurprogramma Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Een Geblokkeerd Stuurprogramma Verwijderen?
Een Geblokkeerd Stuurprogramma Verwijderen?

Video: Een Geblokkeerd Stuurprogramma Verwijderen?

Video: Een Geblokkeerd Stuurprogramma Verwijderen?
Video: Het stuurprogramma van de draadloze netwerkadapter opnieuw installeren via Apparaatbeheer in Windows 2024, April
Anonim

Er zijn stuurprogramma's nodig om het besturingssysteem bepaalde hardware te laten herkennen en gebruiken. Als je problemen hebt met de geïnstalleerde software en je krijgt een bericht dat het stuurprogramma is geblokkeerd, kun je misschien een van de beschreven opties gebruiken om het te verwijderen.

Een geblokkeerd stuurprogramma verwijderen?
Een geblokkeerd stuurprogramma verwijderen?

instructies:

Stap 1

Een bepaald deel van de stuurprogramma's kan worden verwijderd met behulp van het onderdeel Programma's toevoegen/verwijderen. Om het op te roepen, drukt u op de Windows-toets of de Start-knop. Selecteer "Configuratiescherm" in het menu en klik met de linkermuisknop op het pictogram "Programma's toevoegen of verwijderen".

Stap 2

Wacht tot de volledige lijst is gevormd, selecteer het stuurprogramma dat u niet langer nodig hebt, klik op de knop "Verwijderen" tegenover de naam en wacht tot de bewerking is voltooid. Helaas is er maar een beperkt aantal stuurprogramma's in de lijst te vinden. Als het niet degene bevat die u zoekt, probeer het dan te verwijderen via het onderdeel "Systeem".

Stap 3

Om het onderdeel "Systeem" te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad of in het menu "Start" en selecteert u het laatste item in de vervolgkeuzelijst - "Eigenschappen". U kunt ook het Configuratiescherm openen en het systeempictogram selecteren onder de categorie Prestaties en onderhoud.

Stap 4

Ga in het geopende venster "Systeemeigenschappen" naar het tabblad "Hardware" en klik op de knop "Apparaatbeheer" in de gelijknamige groep. Een extra venster toont een lijst met apparatuur die op de computer is geïnstalleerd.

Stap 5

Selecteer de hardware waarvan u het stuurprogramma wilt verwijderen door met de linkermuisknop op het gewenste item te dubbelklikken. Wanneer het eigenschappenvenster van het geselecteerde apparaat wordt geopend, maakt u het tabblad "Driver" actief en klikt u op de knop "Verwijderen".

Stap 6

Als het stuurprogramma niet kan worden verwijderd met behulp van de beschreven methoden, probeer dan een andere optie. Sla het installatiebestand van het stuurprogramma (dezelfde of nieuwere versie) op uw computer op. Wanneer u dit bestand uitvoert, wordt het systeem gescand en wordt het bestaande stuurprogramma vanzelf verwijderd. In bepaalde gevallen kunnen speciale hulpprogramma's die zijn ontwikkeld voor een specifiek stuurprogramma of programma's die zijn ontworpen om met stuurprogramma's te werken, bijvoorbeeld Driver Genius, helpen.

Aanbevolen: