Hoe Systeemherstel Te Ontgrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe Systeemherstel Te Ontgrendelen
Hoe Systeemherstel Te Ontgrendelen

Video: Hoe Systeemherstel Te Ontgrendelen

Video: Hoe Systeemherstel Te Ontgrendelen
Video: Systeemherstel - how to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Systeemherstel wordt geblokkeerd als gevolg van blootstelling aan schadelijke toepassingen. Om het systeem weer normaal te laten werken, is het absoluut noodzakelijk om een volledige scan uit te voeren en virussen te verwijderen met een antivirusprogramma.

Hoe systeemherstel te ontgrendelen
Hoe systeemherstel te ontgrendelen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken om de procedure te starten voor het ontgrendelen van de systeemherstelfunctie met behulp van Groepsbeleid en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Voer de waarde gpedit.msc in de regel "Openen" in en bevestig de lancering van de tool "Groepsbeleid-editor" door op de knop OK te klikken.

Stap 2

Vouw de koppeling Computerconfiguratie uit en ga naar het gedeelte Beheersjablonen. Vouw het systeemknooppunt uit en selecteer Systeemherstel. Vink het vakje aan naast "Niet geconfigureerd" in de groep "Systeemherstel uitschakelen" en start de computer opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

Stap 3

Houd de F8-functietoets ingedrukt tijdens het opstarten als de systeemherstelfunctie niet kan worden ontgrendeld met de bovenstaande methode. Specificeer het item "Veilige modus met opdrachtregelondersteuning" in het menu met extra opties voor het veilig laden van het besturingssysteem met behulp van de pijltoetsen en bevestig uw keuze door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 4

Voer waarde in - rstrui - voor Windows versie 7; - WindowsSystem32

strui.exe - voor Windows Vista; - WindowsSystem32Restore

strui.exe - voor Windows XP-versie in het tekstvak van de opdrachtinterpreter en bevestig de geforceerde lancering van het hulpprogramma Systeemherstel door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 5

Gebruik de optie "Een eerdere staat van de computer herstellen" en bevestig uw keuze door op de knop "Volgende" te klikken. Geef het gewenste herstelpunt op door de datum van de normale werking van het systeem in de kalender te selecteren en autoriseer de toepassing van de aangebrachte wijzigingen door op de knop "Volgende" te klikken. Bevestig de geselecteerde actie door op de knop Volgende te klikken in het volgende dialoogvenster en wacht tot het proces is voltooid.

Stap 6

Bepaal het succes van het systeemherstel in het systeembericht en verwijder, indien nodig, handmatig de bestanden van schadelijke toepassingen en de systeemregistervermeldingen die door het virus zijn gewijzigd.

Aanbevolen: