Een Schijfkopie Maken

Inhoudsopgave:

Een Schijfkopie Maken
Een Schijfkopie Maken

Video: Een Schijfkopie Maken

Video: Een Schijfkopie Maken
Video: Schijfkopie ISO maken van een CD DVD op de Mac 2024, Mei
Anonim

Om gegevens op een dvd op te slaan, kopiëren velen deze eenvoudig naar een harde schijf. Maar in sommige gevallen is het logischer om een schijfkopie te maken, zodat u deze later kunt overschrijven of als alternatief voor deze dvd kunt gebruiken.

Een schijfkopie maken
Een schijfkopie maken

Noodzakelijk

Afb. Burn

instructies:

Stap 1

Gebruik het eenvoudigste programma dat is ontworpen om een schijfkopie te maken. Download het hulpprogramma ImgBurn en installeer het. Voer het programma uit. Na het opstarten selecteert u Afbeeldingsbestand van schijf maken. Selecteer het dvd-station dat de gewenste schijf bevat.

Stap 2

Klik nu op de knop Maken en selecteer de map waarin u de resulterende afbeelding wilt opslaan. Klik op de knop Ok en wacht tot de ISO-afbeelding is gemaakt.

Stap 3

Als u een image van een of meer partities van uw harde schijf wilt maken in plaats van een dvd, gebruik dan de functie van het Windows Seven-besturingssysteem. Open het Configuratiescherm en selecteer het menu "Systeem en beveiliging".

Stap 4

Ga nu naar het menu "Back-up en herstel". In de linkerkolom staat een item "Maak een systeemkopie". Ga ernaar toe. Wacht tot de scan van de aangesloten apparatuur is voltooid. Selecteer in het geopende venster de locatie waar de toekomstige afbeelding zal worden opgeslagen. Om de mate van veiligheid van dit archief te vergroten, is het raadzaam om een externe USB-drive te gebruiken.

Stap 5

Klik op de knop Volgende nadat u de repository hebt geselecteerd. Een nieuw venster geeft de partities op de harde schijf aan waarvan een back-up moet worden gemaakt. Dit is meestal het volume waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd en de opstartsector van de harde schijf. Klik nu op de knop "Archief" en wacht tot dit proces is voltooid. Houd er rekening mee dat u tijdens het maken van de archiefafbeelding niet in de Windows-omgeving moet blijven werken.

Stap 6

Om het besturingssysteem te herstellen vanaf de gemaakte afbeelding, gebruikt u de installatieschijf van Windows 7. Nadat u het systeeminstallatieprogramma hebt gestart, selecteert u de optie "Geavanceerde herstelopties". Specificeer de optie "Herstel het systeem vanaf een afbeelding". Selecteer het gewenste afbeeldingsbestand en klik op de knop "Herstellen". Dit proces kan lang duren.

Aanbevolen: