Een Opstartbare Schijfkopie Maken In Nero

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare Schijfkopie Maken In Nero
Een Opstartbare Schijfkopie Maken In Nero

Video: Een Opstartbare Schijfkopie Maken In Nero

Video: Een Opstartbare Schijfkopie Maken In Nero
Video: windows 7 bootable with help of nero in easy way... 2024, Mei
Anonim

Vroeg of laat worden pc-gebruikers geconfronteerd met een situatie waarin ze het besturingssysteem opnieuw moeten installeren. Dit proces is vrij lang en moeizaam, omdat naast het systeem zelf alle eerder gebruikte programma's moeten worden geïnstalleerd. Door een opstartbare schijfkopie te maken, kunt u kostbare tijd besparen en alle verloren gegevens herstellen.

Een opstartbare schijfkopie maken in Nero
Een opstartbare schijfkopie maken in Nero

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u een schijfkopie maken, waarvan een kopie later op een dvd of cd wordt gebrand. Start het programma Nero Burning ROM en begin in het venster dat verschijnt met het instellen van de gewenste parameters. Aan de linkerkant is een lijst met schijven. Selecteer daarin CD-copy en klik op de knop "Kopiëren". Het programma biedt u verschillende recorders, waaronder Image recorder selecteren en op "OK" klikken. Geef de afbeelding een naam en klik op "Opslaan". Het programma begint met het maken van de afbeelding.

Stap 2

Wanneer de image is gemaakt, plaatst u een lege schijf in het station en start u Nero Burning ROM opnieuw. Sluit het venster "Nieuw project" dat verschijnt. Klik daarna in de menubalk op het tabblad Bestand en vervolgens op Openen. U ziet een venster waarin u de eerder gemaakte ISO-image moet vinden om te branden. Selecteer het en klik op de knop "Openen".

Stap 3

Vink vervolgens de vakjes naast "Burn" en "Finalize disk" aan, selecteer de minimale schrijfsnelheid 6x, 4x of 2x. Zorg ervoor dat u het vakje "Buffer-underrun-bescherming" aanvinkt, en als tijdens het opnameproces de gegevensstroom op een bepaald moment wordt onderbroken, zal de laser na het herstel doorgaan met opnemen vanaf het punt waar deze werd onderbroken. Klik nu op de knop "Branden".

Stap 4

Eerst formatteert het programma de opneembare schijf en rangschikt de bestanden in de gewenste volgorde. Alleen dan zal de schijf branden. Wacht tot het einde van de opname en verificatie en kijk naar de schaal onderaan het venster. Aan het einde van het proces verschijnt er een informatievenster voor je met de melding dat de opname succesvol is afgerond. U hoeft alleen maar op de knop "OK" te drukken en de gebrande opstartschijf van de schijf te verwijderen.

Aanbevolen: