Waarom Start De Computer Vanzelf Opnieuw Op?

Inhoudsopgave:

Waarom Start De Computer Vanzelf Opnieuw Op?
Waarom Start De Computer Vanzelf Opnieuw Op?

Video: Waarom Start De Computer Vanzelf Opnieuw Op?

Video: Waarom Start De Computer Vanzelf Opnieuw Op?
Video: Windows 10 blijft de lusherstelfunctie opnieuw opstarten 2024, Mei
Anonim

Sommige problemen bij het werk van een stationaire computer worden veroorzaakt door een onjuiste werking van dit apparaat. Het is niet ongebruikelijk dat de pc zonder duidelijke reden opnieuw wordt opgestart. Dit probleem kan zonder hulp worden verholpen.

Waarom start de computer vanzelf opnieuw op?
Waarom start de computer vanzelf opnieuw op?

instructies:

Stap 1

Om de reden voor het spontaan herstarten van de computer te achterhalen, moet u dit proces zorgvuldig observeren. Als er niets op het scherm verschijnt en de computer opnieuw opstart na opnieuw opstarten, kan de oorzaak oververhitting van een apparaat zijn.

Stap 2

Probeer te bepalen welke hardware ervoor zorgt dat uw computer wordt afgesloten. Verwijder de linkerwand van de systeemeenheid. Raak de onderkant van het koellichaam op de CPU aan. Het tweede apparaat is om de videokaart te controleren. Zet de computer aan en controleer of alle chassisventilatoren goed werken.

Stap 3

Installeer en voer het programma uit dat de temperatuurmetingen van de apparatuur weergeeft. Voor deze doeleinden is AIDA perfect. Nadat u het hoofdvenster van het programma hebt geopend, gaat u naar het menu "Computer" en opent u het item "Sensor". Controleer de temperatuur van alle weergegeven apparaten. Zoek uit welke oververhit raakt en ervoor zorgt dat de pc wordt afgesloten.

Stap 4

Als oververhitting van de CPU ervoor zorgt dat de computer automatisch wordt uitgeschakeld, vervangt u het thermische vet op dit apparaat en reinigt u de ventilator van het koellichaam. In het geval van een videokaart is het noodzakelijk om de bovenstaande elementen erop schoon te maken of het koelsysteem van deze kaart volledig te vervangen.

Stap 5

Heel vaak is een defecte voeding de oorzaak van het afsluiten van een computer. Het is vrij moeilijk om dit apparaat zelf te repareren. Probeer een apparaat met vergelijkbare kenmerken op de pc aan te sluiten en controleer de werking van de computer.

Stap 6

Blauwe schermen worden meestal veroorzaakt door het installeren van ongepaste stuurprogramma's op bepaalde apparaten. Meestal hebben we het over een videokaart of chipset. Installeer de originele stuurprogramma's die bij de computer of de afzonderlijke componenten zijn geleverd. Vaak kan BSOD worden waargenomen wanneer de harde schijf of het moederbord defect raakt. In deze situatie moet u de defecte hardware vervangen.

Stap 7

Als het probleem wordt veroorzaakt door een defecte harde schijf, probeer dan het besturingssysteem op een andere schijf te installeren. Sluit beide harde schijven aan en kopieer de informatie die u nodig hebt naar een werkend medium. Bewaar geen belangrijke bestanden op een bekende defecte harde schijf.

Aanbevolen: