Waarom Start Mijn Computer Opnieuw Op Als Ik Hem Aanzet?

Inhoudsopgave:

Waarom Start Mijn Computer Opnieuw Op Als Ik Hem Aanzet?
Waarom Start Mijn Computer Opnieuw Op Als Ik Hem Aanzet?

Video: Waarom Start Mijn Computer Opnieuw Op Als Ik Hem Aanzet?

Video: Waarom Start Mijn Computer Opnieuw Op Als Ik Hem Aanzet?
Video: Set Up Windows Voice Welcome Message on Start up / Log In - Windows 10 Tips u0026 Tricks 2024, Mei
Anonim

Computers hebben de neiging om kapot te gaan, maar storingen komen op het meest ongelegen moment voor. Soms kunt u het probleem zelf en vrij snel oplossen, zonder de hulp van een reparatiewerkplaats in te schakelen.

Waarom start mijn computer opnieuw op als ik hem aanzet?
Waarom start mijn computer opnieuw op als ik hem aanzet?

Als de computer direct na het aanzetten spontaan opnieuw opstart, kunnen de problemen zowel in de hardware als in de software liggen. Ook sommige virussen kunnen hieraan bijdragen.

Diagnostiek van computerprogramma's en verwijdering van virussen

Allereerst kan een herstart optreden als gevolg van virussen. Antivirusdatabases moeten worden bijgewerkt en de computer moet worden gescand op malware. Dit kan worden gedaan door in de veilige modus in te loggen op Windows of door de laatst bekende juiste configuratie van het besturingssysteem te starten.

Typ msconfig in de zoekbalk nadat u op "Start" hebt geklikt. Schakel op het tabblad "Opstarten" alle ongebruikte of onbekende programma's uit. In geval van dringende noodzaak, kunt u op de knop klikken - Microsoft-services verbergen op het tabblad "Services" en alle andere uitschakelen.

De aanwezigheid van verdachte programma's bij het opstarten geeft aan dat de computer is geïnfecteerd met een virus.

Het softwaregedeelte kan crashen als gevolg van de installatie van incompatibele programma's of stuurprogramma's. U kunt dit op dezelfde manier oplossen door het besturingssysteem in de veilige modus te starten.

Als de installatie van nieuwe programma's en stuurprogramma's niet is uitgevoerd en de antivirus geen schadelijke bestanden heeft gedetecteerd, moet u de hardware controleren.

Diagnose van computerhardware

Het is noodzakelijk om oververhitting van de hoofdapparaten uit te sluiten. De voor de hand liggende reden hiervoor kan vastgelopen of verstopte koelers zijn. Het probleem is gemakkelijk te detecteren als u het zijpaneel van de systeemeenheid verwijdert en de computer aanzet. Stof van de koeler verwijderen is niet moeilijk, dat kan met een stofzuiger. Als de koeler schoon is, maar langzaam, met moeite draait, of helemaal is gestopt, is het beter om een nieuwe te kopen.

Als tijdelijke maatregel kun je het verwijderen en smeren met motorolie, maar het zal nog lang niet werken.

Oververhitting kan optreden als de koelpasta is opgedroogd. Je kunt het kopen en zelf een nieuwe laag aanbrengen, maar het is beter om het aan een specialist toe te vertrouwen. Bovendien mag de systeemeenheid nooit naast de batterij of in de zon staan - dit wordt een extra temperatuurbelasting.

Het probleem kan in de voeding zitten. Ook is hij gevoelig voor oververhitting door stof, wat makkelijk op te lossen is met een stofzuiger. Maar vaker is de reden voor het falen dat de condensatoren tijdens bedrijf zijn uitgedroogd. Dit is een gewone storing, vooral voor goedkope voedingen, en kan niet worden gerepareerd. Het probleem met cyclisch opnieuw opstarten kan ook optreden na het installeren van nieuwe apparaten, als de voeding niet is ontworpen voor een dergelijke belasting. In dit geval hoeft u alleen maar een krachtigere voeding aan te schaffen.

Controleer de pinnen van alle connectoren, misschien is er een losgekomen. U moet ook het falen van de Reset-knop uitsluiten - koppel deze los van het moederbord en zet de computer aan.

Voorkom beschadiging van de opstartpartitie van de harde schijf. Dit kan worden gedaan met behulp van HDD-diagnoseprogramma's. U moet ook het RAM-geheugen testen op fouten. Als problemen met deze apparaten worden bevestigd, moeten ze worden vervangen.

De storing kan worden veroorzaakt door problemen met het BIOS. Deze vrij zeldzame overlast kan worden opgelost door de BIOS-instellingen terug te zetten naar de fabrieksinstellingen; daarnaast kunt u de BIOS bijwerken.

Als het probleem na controle van alle systemen en apparaten aanhoudt, neem dan contact op met het servicecentrum.

Aanbevolen: