Waarom Wordt De Computer Vanzelf Wakker?

Inhoudsopgave:

Waarom Wordt De Computer Vanzelf Wakker?
Waarom Wordt De Computer Vanzelf Wakker?

Video: Waarom Wordt De Computer Vanzelf Wakker?

Video: Waarom Wordt De Computer Vanzelf Wakker?
Video: Computer sneller maken/opschonen (Tips Windows 10) - Hulpstation, computerhulp aan huis 2024, September
Anonim

Honderden mensen hebben te maken met het feit dat hun computer plotseling aangaat na het ontwaken uit de slaapstand. Soms kan de computer op hetzelfde tijdstip van de dag worden ingeschakeld of plotseling worden ingeschakeld. Er kunnen verschillende redenen zijn voor dit gedrag.

Waarom wordt de computer vanzelf wakker?
Waarom wordt de computer vanzelf wakker?

Geplande updates

Op Windows-besturingssystemen zijn taken gepland om automatisch te worden uitgevoerd. Dit betekent dat sommige programma's automatisch worden bijgewerkt. Om erachter te komen hoe de taakplanner op een computer werkt, moet u deze vinden via het startmenu. Het bevindt zich in de map Alle programma's en in de submap Hulpprogramma's. Als u het opent, ziet u dat er op een bepaald tijdstip updates op zijn geïnstalleerd en deze tijd kan worden gewijzigd. U kunt ook de vernieuwingsfrequentie wijzigen. Als alternatief, wanneer de taak wordt uitgevoerd, kunt u deze eenvoudig uitschakelen.

BIOS-instellingen

Wanneer u de computer aanzet, kunt u zien dat het besturingssysteem niet meteen laadt. Eerst vertraagt de computer een tijdje en vervolgens licht het opstartscherm van het besturingssysteem op. Op dit moment is het BIOS actief, het basisinvoer-/uitvoersysteem waarmee het besturingssysteem verbinding kan maken met de hardware van de computer.

BIOS is een systeem, in de instellingen waarvan het vaak mogelijk is om de computer aan de andere kant van het netwerk te "wekken" als deze is aangesloten op de stroom. De opdracht Remote Power On kan werken als de computer is aangesloten via Ethernet of draadloos is verbonden met een netwerk.

De technologie waarmee de computer op afstand wordt ingeschakeld, wordt Wake-On-LAN genoemd. Op sommige computers is het standaard ingeschakeld. Dan kan de computer op een bepaald moment op afstand aangezet worden.

Om de Wake-On-LAN-instellingen te wijzigen, moet u het BIOS-programma openen. Schakel hiervoor de computer uit en weer in. Zonder te wachten tot Windows is geladen, moet u op de Delete-toets drukken totdat het BIOS-scherm verschijnt. Het is een zwart scherm met witte woorden en cijfers. Ga dan naar Energiebeheer. Ga in de vervolgkeuzelijst naar de Wake On LAN-regel en wijzig de instelling in Disable.

Druk op F10 en selecteer "Ja" om het programma af te sluiten.

De computer moet opnieuw worden ingeschakeld en het probleem moet worden opgelost.

Of ga in BIOS naar Energiebeheer en selecteer Wake on Alarm. Het kan worden ingesteld om dagelijks in te schakelen. Schakel het uit.

Andere redenen om de computer zelf aan te zetten

In sommige gevallen kan de computer zichzelf inschakelen vanwege afsluitproblemen. Ze kunnen optreden als gevolg van incompatibele computerhardware, conflicterende programma's, beschadigd stuurprogramma. Als gevolg hiervan wordt het systeem na het afsluiten automatisch weer ingeschakeld.

Om dit te voorkomen, schakelt u de opdracht "Inschakelen bij systeemfout" uit. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram "Computer", ga naar de regel "Eigenschappen". Selecteer het tabblad Geavanceerde systeeminstellingen. Zoek op het tabblad "Geavanceerd" de functie "Opstarten en herstellen" en configureer deze. Schakel hiervoor het selectievakje "Automatische herstart uitvoeren" uit.

Aanbevolen: