Hoe Een Brief Te Benadrukken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Brief Te Benadrukken?
Hoe Een Brief Te Benadrukken?

Video: Hoe Een Brief Te Benadrukken?

Video: Hoe Een Brief Te Benadrukken?
Video: Duits schrijven 4: de persoonlijke brief 2024, Mei
Anonim

De betekenis van sommige woorden hangt af van de plaats van de klemtoon. In dit geval moet het worden gespecificeerd. Dit kan zowel tijdens het werken aan de tekst als na het printen. Het hangt allemaal af van uw mogelijkheden en voorkeuren.

Hoe een brief te benadrukken?
Hoe een brief te benadrukken?

instructies:

Stap 1

In het verleden, vóór de ontwikkeling van dubbelbyte-tekencoderingen, namen zelfs professionele drukkers soms hun toevlucht tot handmatige spanningsplaatsing op een afdruk of fotozetmachine voordat een afbeelding op een offsetplaat werd overgebracht. Als u een persoon bent die ver verwijderd is van computertechnologie en de tekst die u hebt gemaakt in de toekomst alleen in gedrukte vorm zal worden gebruikt, maar niet in elektronische vorm, probeer dan vandaag nog deze methode te gebruiken.

Stap 2

Als de tekst is ingevoegd in een grafisch bestand in rasterformaat, voeg dan handmatig accenten toe met een teksteditor die dit formaat ondersteunt.

Stap 3

Als de tekst in single-byte-codering is, plaatst u het accent erin met een apostrof. Zet in Russische woorden een apostrof achter de beklemtoonde klinker, bijvoorbeeld: "elektrificatie". In woorden die in Latijnse letters zijn geschreven, plaatst u dit teken na de beklemtoonde lettergreep. Om het te bellen, schakelt u over naar de Latijnse lay-out en drukt u op dezelfde toets die wordt gebruikt om de Cyrillische letter "E" te kiezen. Een andere manier om de nadruk te leggen op woorden die in Latijnse letters zijn geschreven, is door de hele beklemtoonde lettergreep met een hoofdletter te schrijven. In een Russisch woord kan een beklemtoonde klinker op een vergelijkbare manier worden onderscheiden. Als u of de klant deze methoden voor het plaatsen van stress niet prettig vindt, vertaal dan de tekst in een codering van twee bytes en plaats de stress in de resulterende kopie.

Stap 4

Gebruik Latijnse tekens met umlauten om de klemtoon te leggen in een tekstbestand met behulp van dubbelbytecodering. Kies die van hen waarin de umlauts van de linkerbenedenhoek naar de rechterbovenhoek worden geleid. Om dergelijke tekens te zoeken, gebruikt u een speciale tabel die beschikbaar is in de editors van OpenOffice.org Writer, Abiword en Microsoft Office Word. In de eerste noem je deze tabel bijvoorbeeld als volgt: "Invoegen" -> "Speciaal teken". Indien nodig kan het umlauted-teken vervolgens naar bijvoorbeeld een browser worden gekopieerd, op voorwaarde dat het ook in twee-byte-codering werkt. Een voorbeeld van een woord dat op deze manier is getypt: "kosmonaut". Het nadeel van deze methode is dat het niet kan worden gebruikt om de nadruk te leggen op de Cyrillische letters die geen analogen hebben in het Latijnse alfabet, bijvoorbeeld "E".

Stap 5

Om een accentteken boven een willekeurig teken in de HTML van een dubbelbyte-pagina in te voegen, plaatst u de volgende tekencombinatie die in de afbeelding erna wordt getoond. Sommige browsers zullen dit symbool echter niet boven het symbool weergeven, maar erna. U kunt dit teken dus over de Cyrillische letters plaatsen die geen analogen hebben in het Latijnse alfabet. Bijvoorbeeld: "kinderwagen".

Aanbevolen: