Hoe Tekst Te Benadrukken?

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Te Benadrukken?
Hoe Tekst Te Benadrukken?

Video: Hoe Tekst Te Benadrukken?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Word 2016 lettertype instellen en tekst benadrukken 2023, Januari-
Anonim

Het accentteken verwijst naar "speciale tekens" en het invoegen ervan in de tekst van het document is alleen mogelijk in een editor die opties heeft om met dergelijke tekens te werken. Word biedt bijvoorbeeld een dergelijke functie, maar Windows Kladblok niet. In eenvoudige editors moet u vervangers gebruiken voor het accentteken (acuut accent) - u kunt bijvoorbeeld het `(Grave Accent)-pictogram voor de gewenste letter plaatsen. En hoe u een accentteken aan de tekst toevoegt wanneer u een meer geavanceerde editor gebruikt, wordt hieronder beschreven met Microsoft Word 2007 als voorbeeld.

Hoe tekst te benadrukken?
Hoe tekst te benadrukken?

Het is nodig

Microsoft Word 2007 teksteditor

instructies:

Stap 1

Verplaats de cursor naar de positie die volgt op de letter die moet worden benadrukt.

Stap 2

Klik op het tabblad "Invoegen" in het editormenu.

Stap 3

Open de vervolgkeuzelijst met het label "Symbool" - deze wordt in de laatste groep opdrachten van dit tabblad geplaatst.

Stap 4

Zoek naar een accentteken tussen de recent gebruikte tekens in de lijst. Als je het eerder hebt gebruikt, plaats Word het dan hier - klik op het pictogram om het in de tekst in te voegen. Als dit de eerste invoeging van spanning is of van eerder gebruik, is het al vervangen door andere tekens, klik dan op de onderste regel - "Andere tekens". De editor opent een apart venster om toegang te krijgen tot een completere set symbolen.

Stap 5

Scrol op het tabblad Symbolen naar het accentteken. U kunt de vervolgkeuzelijst "Instellen" openen en daarin "Gecombineerde diakritische tekens" selecteren om snel naar het gewenste gedeelte van de tabel te navigeren.

Stap 6

Selecteer het pictogram van de gewenste stijl - er zijn er hier meerdere. In Russischtalige teksten wordt vaker het symbool met de code 0301 gebruikt.De code is te zien in het veld "Symboolcode".

Stap 7

Wijs "sneltoetsen" toe aan het geselecteerde teken als u de volgende keer een accent wilt invoegen door op een eenvoudige sneltoets te drukken. Klik hiervoor op de knop Sneltoetsen en de editor opent een venster met de titel Toetsenbordaanpassing.

Stap 8

Kies de handigste sneltoets voor deze bewerking (bijvoorbeeld CTRL + 6). De snelkoppeling waarop u hebt geklikt, wordt weergegeven in het vak Nieuwe sneltoets. Klik op de knop Toewijzen en vervolgens op Sluiten.

Stap 9

Voltooi de bewerking van het invoegen van de markering met accent door op de knop Invoegen te klikken. Het teken van de stijl die u hebt gekozen, verschijnt boven de letter (cijfer, spatie of ander teken) links van de cursor in de tekst van het document.

Stap 10

Er is een alternatieve manier om spanning in te voegen. Schrijf de code van het accentteken (bijvoorbeeld 0301) achter de gewenste letter en druk op de "sneltoetsen" alt = "Image" + X. Word verwijdert de tekencode die u hebt ingevoerd uit de tekst en plaatst het accentteken over de letter links van deze cijfers.

Populair per onderwerp