Geheugentimings Aanpassen

Inhoudsopgave:

Geheugentimings Aanpassen
Geheugentimings Aanpassen

Video: Geheugentimings Aanpassen

Video: Geheugentimings Aanpassen
Video: Hoe hoog geheugen / RAM-gebruik in Windows 10 te repareren 2024, Mei
Anonim

Bij het aanpassen van de parameters van het RAM moet u rekening houden met veel parameters. Het verkeerd veranderen van bepaalde items kan leiden tot schade aan sommige RAM-strips.

Geheugentimings aanpassen
Geheugentimings aanpassen

Noodzakelijk

MemTest

instructies:

Stap 1

Controleer de stabiliteit van de RAM-strips om er zeker van te zijn dat het apparaat momenteel zonder storingen werkt. Gebruik MemTest of de standaard Windows-testtool. Open het menu Beheer. In Window Seven bevindt het zich onder het menu Systeem en beveiliging in het Configuratiescherm.

Stap 2

Voer het programma Windows Memory Checker uit. Selecteer in het geopende venster de optie "Nu opnieuw opstarten en controleren". Wacht even totdat de computer opnieuw is opgestart en de analyse van de status van de RAM-strips is voltooid. Start uw pc opnieuw op en open het BIOS-menu. Meestal vereist dit het ingedrukt houden van de Delete-toets aan het begin van het opstarten van de computer.

Stap 3

Ga naar het menu Geavanceerde chipsetconfiguratie. Sommige moederbordmodellen noemen dit menu mogelijk anders. Zoek de items die de waarden van de timings van het RAM-geheugen weergeven. Selecteer het meest recente item en verlaag de waarde met één. Zoek nu het item RAM-spanning. Verhoog de spanning die aan de RAM-strips wordt geleverd. In eerste instantie is het beter om de spanning met 0, 1-0, 2 volt te verhogen.

Stap 4

Sla uw instellingen op. Hiervoor moet u meestal op de F10-toets drukken of Opslaan en afsluiten selecteren. Nadat u de computer opnieuw hebt opgestart, voert u het programma uit om de status van het RAM-geheugen te controleren en de prestaties opnieuw te evalueren. Met het MemTest-hulpprogramma kunt u onnodig opnieuw opstarten voorkomen, omdat: het werkt in een Windows-omgeving.

Stap 5

Volg het beschreven algoritme totdat u de beste RAM-prestaties bereikt. Verander de tijden één voor één. Staar je niet blind op één punt. Zoals de praktijk laat zien, zal dit snel leiden tot storingen van RAM, praktisch zonder de prestaties te verbeteren.

Aanbevolen: