Geheugentimings Instellen

Inhoudsopgave:

Geheugentimings Instellen
Geheugentimings Instellen

Video: Geheugentimings Instellen

Video: Geheugentimings Instellen
Video: How Do Memory Timings Work? 2024, Mei
Anonim

In een situatie waarin het nodig is om de prestaties van een computer te verbeteren zonder nieuwe hardware te installeren, wordt aanbevolen om de parameters van de processor en het RAM-geheugen te wijzigen. Meestal worden deze apparaten geconfigureerd in het BIOS-menu.

Geheugentimings instellen
Geheugentimings instellen

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Controleer de status van het RAM-geheugen. Open hiervoor het startmenu en ga naar het configuratiescherm. Open nu het item "Systeem en beveiliging" en selecteer het menu "Beheer".

Stap 2

Voer het programma Windows Memory Checker uit. Bevestig het opnieuw opstarten van de computer en wacht tot het testen van de RAM-parameters is voltooid. Start nu uw computer opnieuw op en houd de Del-toets ingedrukt. Nadat u het BIOS-menu hebt geopend, opent u het item waarmee u de parameters van de centrale processor en RAM kunt wijzigen.

Stap 3

Verhoog eerst de spanning die aan de RAM-strips wordt geleverd. Hiermee wordt voorkomen dat de computer abnormaal wordt afgesloten. Zoek nu de vier geheugentimings. Selecteer het vierde item en verlaag de waarde met 0,5. Pas nu de nieuwe RAM-parameters toe door Save & Exit te selecteren.

Stap 4

Herhaal na het starten van het besturingssysteem de procedure om de status van het RAM-geheugen te controleren. Als de test geen fouten aan het licht heeft gebracht, herhaalt u het proces van het openen van het BIOS-menu. Verlaag de waarde van de indicator van het derde item met één. Herhaal het algoritme voor het verlagen van de timing en het controleren van de status van het RAM-geheugen totdat het testprogramma fouten detecteert.

Stap 5

Verhoog periodiek de spanning die op de RAM-kaarten wordt toegepast. Als u de prestaties van het RAM-geheugen verder wilt verhogen, past u de busfrequentie aan. Meestal bevindt deze indicator zich boven de timingwaarden. Verhoog de busfrequentie met 20-30 Hz. Als het programma voor het testen van de RAM-status geen fouten geeft, ga dan door met het verhogen van de frequentie.

Stap 6

Verlaag in geen geval de latentiepercentages drastisch. Dit kan niet alleen leiden tot een storing van de computer, maar ook tot beschadiging van de geheugenkaarten.

Aanbevolen: