Hoe Maak Je Sepia In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Sepia In Photoshop
Hoe Maak Je Sepia In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Sepia In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Sepia In Photoshop
Video: Les 286 Photoshop - Hoe maak ik sepia in een foto 2024, Mei
Anonim

Een zwart-wit kleurenschema met een bruine tint was typerend voor oude foto's. Hiervoor is vervolgens sepiapoeder gebruikt. Tegenwoordig kan een dergelijk resultaat worden bereikt door het juiste filter op de lens te dragen of door de grafische editor Photoshop te gebruiken.

Hoe maak je sepia in Photoshop
Hoe maak je sepia in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de foto in Photoshop. Als de foto in kleur is, moet u deze eerst zwart-wit maken: "Afbeelding" (Afbeelding) - "Correctie" (Aanpassingen) - "Verzadiging" (Verzadiging). Dit kan op een andere manier worden bereikt.

Stap 2

De eenvoudigste manier om sepia te doen, is door naar Afbeelding> Aanpassingen> Tint / Verzadiging te gaan, de Sepia-instelling te selecteren op het tabblad Voorinstelling …

Stap 3

Tweede optie: ga naar "Laag" (Laag) - "Nieuwe aanpassingslaag" (Nieuwe aanpassingslaag) - "Fotofilter" (Fotofilter), selecteer "Sepia Filter" (Sepia Filter), pas de positie van de schuifregelaar aan om te bereiken het gewenste effect…

Stap 4

Derde manier: ga naar "Afbeelding" (Afbeelding) - "Correctie" (Aanpassingen) - "Variaties". De middentonen moeten worden geselecteerd - zorg hier voor. Verplaats de schuifregelaar Fijn / Grof één stop of iets meer naar links. Klik eenmaal op "Rood" en "Geel" om deze kleuren toe te voegen aan de middentonen van de afbeelding.

Stap 5

De volgende optie: ga naar "Afbeelding" (Afbeelding) - "Correctie" (Aanpassingen) - "Zwart-wit" (Zwart-wit). Vink het vakje naast het woord "Tint" aan. Pas de schuifregelaars in het venster aan totdat u het gewenste resultaat ziet en klik op OK.

Stap 6

In de Zwart-wit instellingen kan op deze manier ook sepia worden verkregen. Ga naar Laag> Nieuwe aanpassingslaag> Zwart-wit. Volg dezelfde stappen als in de vorige stap. Wijzig indien gewenst ook het contrast in de aanpassingslaag door naar "Helderheid / Contrast" (Helderheid / Contrast) te gaan.

Aanbevolen: