Hoe Te Vertalen Naar Sepia

Inhoudsopgave:

Hoe Te Vertalen Naar Sepia
Hoe Te Vertalen Naar Sepia

Video: Hoe Te Vertalen Naar Sepia

Video: Hoe Te Vertalen Naar Sepia
Video: Talkshow literair vertalen Rotterdam 2024, Mei
Anonim

Een manier om het effect van een oude foto te creëren, is door een sepia-afbeelding te simuleren. Door een aantal filters in de grafische editor van Photoshop te gebruiken die zijn toegepast op een kleuren- of zwart-witafbeelding, kunt u het effect van een dergelijke kleuring creëren.

Hoe te vertalen naar sepia
Hoe te vertalen naar sepia

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Een manier om snel een sepiatint te simuleren, is door de foto te bedekken met een ondergelopen laag. Open hiervoor de afbeelding in Photoshop en voeg een nieuwe opvullaag toe aan het document met behulp van de optie Effen kleur in de groep Nieuwe opvullaag van het menu Laag. Wanneer u een opvulkleur uit het palet kiest, voert u in het veld voor de zescijferige kleuraanduiding 704214 in. Pas de gemaakte opvulling toe op de afbeelding in Kleurmodus.

Stap 2

Een vergelijkbaar, maar iets minder contrastrijk resultaat wordt verkregen als u de optie Tint / Verzadiging toepast om de afbeelding in te kleuren. Selecteer kleur 704214 als je voorgrondkleur en plaats een aanpassingslaag over de geopende foto. Pas hiervoor de optie Kleurtoon / Verzadiging toe, die te vinden is in de groep Nieuwe aanpassingslaag van het menu Laag. Schakel de optie Inkleuren in het voorkeurenvenster in.

Stap 3

U kunt de afbeelding sepia kleuren met behulp van een verloopkaart. Om dit te doen, past u een aanpassingslaag toe op de afbeelding die in de editor is geopend met behulp van de optie Verloopkaart uit de groep Nieuwe aanpassingslaag. Klik op de verloopstrook die opent en pas de overgang van wit naar sepia aan. De afbeelding die op deze manier is gekleurd, krijgt meer contrast als u een aanpassingslaag op de afbeelding plaatst in de modus Kleur.

Stap 4

Met de optie Fotofilter kunt u een sepia-effect krijgen op een foto die eerder naar zwart-wit is geconverteerd. Gebruik hiervoor de optie Verzadiging in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding of schakel de afbeelding in grijswaardenmodus met de optie Grijswaarden in de groep Modus van hetzelfde menu. De afbeelding die naar grijswaarden is geconverteerd, moet worden teruggezet naar de RGB-modus met behulp van de modusgroepoptie.

Stap 5

Gebruik de optie Fotofilter Nieuwe aanpassingslaag om een aanpassingslaag te maken. Selecteer Sepia in de lijst Filter en schakel de optie Helderheid behouden in de instellingen in. Pas de parameter Density aan om de mate waarin het effect wordt toegepast te wijzigen.

Stap 6

Sla de gekleurde momentopname op met de optie Opslaan als van het menu Bestand.

Aanbevolen: