Hoe De Muis Vast Te Houden

Inhoudsopgave:

Hoe De Muis Vast Te Houden
Hoe De Muis Vast Te Houden

Video: Hoe De Muis Vast Te Houden

Video: Hoe De Muis Vast Te Houden
Video: Fix: Cursor freezes, jumps or disappears in Windows 2024, April
Anonim

Als uw hand tijdens het werken op de computer plotseling en scherp pijn begint te doen aan de hand waarmee u de muis vasthoudt, de pijn heviger wordt en niet lang weggaat, dan kunt u "feliciteren". Dit is een manifestatie van het tunnelsyndroom, een andere ziekte van de beschaving. Ernstige pijn en het onvermogen om achter de computer te blijven zitten, kan zwelling van de pezen en schade aan de polszenuw verbergen. Er kan zich zelfs een chronische vorm van gewrichtsaandoening ontwikkelen. Uw gezondheid hangt af van hoe correct u de computermuis vasthoudt.

Hoe de muis vast te houden
Hoe de muis vast te houden

instructies:

Stap 1

Controleer hoe u uw pc-muis gewoonlijk vasthoudt. Om de muis correct vast te houden, moet de hand recht zijn en zo ver mogelijk van de rand van de tafel verwijderd zijn.

Stap 2

Stop met het gebruik van de uitschuifbare toetsenbord- en muisstandaard. Het is beter om ze op te pakken, plaats ze op de tafel voor de monitor. In dit geval zal de hellingshoek van de arm 90 graden naderen, wat comfortabeler voor u zal zijn.

Stap 3

De meubels waar je op zit - een stoel of een fauteuil - moeten armleuningen hebben die de nodige ondersteuning bieden aan je handen en polsen.

Stap 4

Muismatten zijn helemaal geen anachronisme, vooral niet als er een speciale anatomische uitstulping voor de pols is. Het is erg handig en correct om zo'n muis te gebruiken. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat u zo'n juiste vloerkleed koopt.

Stap 5

Train je handen elk uur of minstens twee uur. Het maakt niet uit welke: van het bekende "We schreven, we schreven, onze vingers zijn moe" tot het klikken van de vingers - al was het maar een beetje langer.

Stap 6

Als u zich niet ingewikkeld voelt bij het gebruik van de muis, gebruik dan een speciaal stijf medisch verband dat ook uw pols ondersteunt. U kunt het kopen bij een orthopedische salon of apotheek.

Stap 7

U moet de muis alleen met uw vingers bewegen, en niet met uw hele hand, vooral niet met behulp van uw schouder. Houd de muis bij de randen vast met uw duim en pink, plaats uw wijsvinger op de linkerknop, uw middelvinger op het wiel en uw ringvinger op de rechterknop.

Aanbevolen: