Een Netwerk Maken En Configureren

Inhoudsopgave:

Een Netwerk Maken En Configureren
Een Netwerk Maken En Configureren

Video: Een Netwerk Maken En Configureren

Video: Een Netwerk Maken En Configureren
Video: Netwerken voor beginners deel 1: Infrastructuur en IP plan 2024, Mei
Anonim

Het is gebruikelijk om lokale netwerken te creëren voor de snelle uitwisseling van informatie tussen laptops en computers, om gemeenschappelijke bronnen te creëren en om synchrone toegang tot internet te bieden aan bovengenoemde apparaten.

Een netwerk maken en configureren
Een netwerk maken en configureren

Noodzakelijk

Wi-Fi-router, netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Om ervoor te zorgen dat het lokale netwerk alle bovenstaande eigenschappen heeft, gebruikt u een Wi-Fi-router om het te maken. Met dit apparaat kunt u verbinding maken met het netwerk en vaste computers en apparaten die zijn uitgerust met draadloze communicatieadapters. Selecteer een router.

Stap 2

Raadpleeg de technische specificaties van de draadloze adapters. Besteed speciale aandacht aan de soorten radiosignalen en gegevenscodering die ze ondersteunen. Installeer een wifi-router en sluit het apparaat aan op een stopcontact.

Stap 3

Verbind met LAN (Ethernet) kanalen alle stationaire computers die deel gaan uitmaken van het toekomstige netwerk. Sluit de internettoegangskabel aan op de WAN-connector (DSL, internet).

Stap 4

Schakel een van de computers in die op de wifi-router zijn aangesloten en open de browser. Zoek het standaard IP-adres van het apparaat in de instructies en voer het in de adresbalk van de browser in.

Stap 5

Het display toont de webinterface van de wifi-instellingen van de router. Open het menu Internetinstellingen. Wijzig de parameters van de benodigde items om de verbinding van de router met internet te garanderen. Sla de instellingen op.

Stap 6

Open het menu Draadloze instellingen. Configureer de instellingen in dit menu om te voldoen aan de vereisten van de draadloze adapters die op de router zijn aangesloten. Sla de instellingen op.

Stap 7

Start uw wifi-router opnieuw op. Soms is het nodig om de apparatuur los te koppelen van het lichtnet. Schakel het apparaat in, ga naar de webinterface en zorg ervoor dat de internetverbinding stabiel is. Verbind laptops met de aangemaakte wifi-hotspot.

Aanbevolen: