Hoe Het Netwerk Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Netwerk Te Verbinden
Hoe Het Netwerk Te Verbinden

Video: Hoe Het Netwerk Te Verbinden

Video: Hoe Het Netwerk Te Verbinden
Video: Verbinding maken met mobiel internet (Android) 2024, Mei
Anonim

Als u besluit uw eigen lokale netwerk te maken, selecteert u eerst het type ervan. Om vaste en mobiele computers met elkaar te verbinden, is het beter om een Wi-Fi-router te gebruiken waarmee u gemengde netwerken met internettoegang kunt maken.

Hoe het netwerk te verbinden
Hoe het netwerk te verbinden

Noodzakelijk

  • - netwerkkabels;
  • - Wifi router.

instructies:

Stap 1

Het gebruik van een wifi-router verenigt niet alleen al uw computers en laptops in één netwerk, maar bespaart ook een bepaald bedrag. U hoeft niet meer elke computer met internet te verbinden door meerdere contracten af te sluiten met de provider. Schaf een wifi-router aan en installeer deze netwerkapparatuur op de gewenste locatie. Sluit het aan op wisselstroom.

Stap 2

Open de gebruikershandleiding van uw wifi-router en zoek de gegevens op die nodig zijn om toegang te krijgen tot de instellingen. Sluit de ISP-kabel aan op de WAN-poort van de netwerkapparatuur. Sluit het ene uiteinde van het twisted pair aan op de netwerkkaart van uw computer en het andere op de LAN-connector van de router. Schakel beide apparaten in.

Stap 3

Open na het laden van het besturingssysteem een internetbrowser en voer daarin het IP-adres van de router in. Log in op de webgebaseerde interface van de routerinstellingen door uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Ga naar Internet Setup of WAN-menu. Wijzig de parameters van het menu dat wordt geopend, zodat ze voldoen aan de vereisten van de provider. Schakel de DHCP- en NAT-functionaliteit in. Stel de parameters van het Firewall-item naar eigen goeddunken in. Sla de instellingen op en start de netwerkapparatuur opnieuw op. Open het Status-menu en zorg ervoor dat de router toegang heeft tot het netwerk.

Stap 4

Ga naar het menu Draadloos instellen of Wi-Fi. Stel de parameters van uw toegangspunt in door de juiste werkingsmodi van de netwerkadapter te kiezen. Zorg ervoor dat u een wachtwoord instelt. Sla de instellingen op en start de router opnieuw op.

Stap 5

Sluit andere computers aan op de LAN-poorten. Gebruik hiervoor netwerkkabels. Verbind mobiele computers met het gemaakte toegangspunt. Controleer of de gewenste apparaten toegang hebben tot internet. Zorg ervoor dat computers via het netwerk kunnen communiceren.

Aanbevolen: