Hoe Het Netwerk Met Internet Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Netwerk Met Internet Te Verbinden
Hoe Het Netwerk Met Internet Te Verbinden

Video: Hoe Het Netwerk Met Internet Te Verbinden

Video: Hoe Het Netwerk Met Internet Te Verbinden
Video: Verbinding maken met mobiel internet (Android) 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om meer dan één computer met internet te verbinden, maar met een heel netwerk tegelijk. Dit kunnen meerdere aangesloten thuiscomputers zijn of een klein zakelijk bedrijfsnetwerk.

Hoe het netwerk met internet te verbinden
Hoe het netwerk met internet te verbinden

Noodzakelijk

Om een netwerk van computers met internet te verbinden, hebt u een speciaal apparaat nodig - een "router" of "router"

instructies:

Stap 1

Verbind uw router met internet. Houd er rekening mee dat een router altijd meerdere ethernetpoorten heeft om computers op aan te sluiten. Deze poorten zijn gelabeld met LAN. Maar één poort wordt altijd anders gelabeld als WAN. Op deze poort moet u de internetkabel van de ISP aansluiten.

Stap 2

Verbind de router via de LAN-poort met het netwerk. Als er weinig computers op het netwerk zijn, kunt u ze allemaal op een andere poort aansluiten. Als er meer computers dan poorten op de router zijn, kunt u het netwerk aansluiten door een willekeurige LAN-poort van de router met een netwerkswitch met een kabel aan te sluiten.

Stap 3

Standaard hebben routers een lokaal IP-adres 192.168.0.1. Typ dit adres in de browserregel van een willekeurige computer in het netwerk. Het venster met routerinstellingen wordt geopend. Configureer de router. Wijs een extern IP, netmask, DNS en gateway toe die door uw ISP worden geleverd om verbinding te maken met internet. Op het tabblad "status" zou een bericht moeten verschijnen waarin staat dat de router is verbonden.

Stap 4

Open Netwerkverbindingen op computers in uw netwerk. Selecteer de eigenschappen van de LAN-verbinding. Selecteer in het eigenschappenvenster dat wordt geopend de instelling voor het TCP / IP-internetprotocol. Wijs het lokale adres van de router (192.168.0.1) toe als gateway om verbinding te maken met internet. De DNS van lokale computers zal hetzelfde zijn als de DNS van een router uitgegeven door de provider, het subnetmasker van de computer verandert niet wanneer het internet is aangesloten.

Aanbevolen: