Hoe Een Cd Tevoorschijn Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cd Tevoorschijn Te Halen
Hoe Een Cd Tevoorschijn Te Halen

Video: Hoe Een Cd Tevoorschijn Te Halen

Video: Hoe Een Cd Tevoorschijn Te Halen
Video: Hoe wordt een CD gemaakt Willem Wever 20120731 mp4 2024, Mei
Anonim

Wanneer u met een computer werkt, kunt u problemen ondervinden met het cd- of dvd-station. Soms kan het de toegang blokkeren en wordt de knop voor het openen van de lade inactief. Meestal treden dergelijke gevallen op na een mislukte schijfschrijfactie of stroomuitval.

Hoe een cd tevoorschijn te halen
Hoe een cd tevoorschijn te halen

Noodzakelijk

  • - een scherp en dun voorwerp;
  • - een naald.

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u alle programma's controleren die de schijf kunnen gebruiken. Deze programma's bevatten hulpprogramma's voor het "branden" van schijven, computerspelletjes en toepassingen die de snelheid van de schijf regelen. Probeer te wachten tot de schijf klaar is met schrijven en sluit dan het programma dat de dvd-rom gebruikt af. Sommige programma's, zoals CD Slow, blokkeren de lade terwijl ze de snelheid detecteren.

Stap 2

Als u een standaardprogramma voor het branden van schijven gebruikt dat start wanneer u bestanden naar het dvd-rompictogram in Deze computer sleept en neerzet, controleer dan of er bestanden zijn om te branden. Indien gevonden, selecteer ze en verwijder ze (verplaats naar prullenbak).

Stap 3

Soms wordt dit probleem veroorzaakt door een eenvoudige bevriezing van de hardware, start u uw computer opnieuw op en probeert u de lade opnieuw te openen. Als tijdens het laden de schijf in de dvd-rom begint te draaien, werkt de hardware correct, daarom zit het probleem alleen in de lade.

Stap 4

Gebruik een naald en een klein scherp voorwerp om de schijf uit de schijflade te verwijderen. Zoek naar een klein gaatje aan de zijkant van de lade dat iets breder is dan de dikte van de naald. Knijp met uw vingers in de naald en duw de punt in het gat. De meeste aandrijvingen zijn zo gemaakt dat de deur er vanzelf uit moet springen.

Stap 5

Als dit niet gebeurt, is een beetje hulp nodig om de deur te openen. Neem een naald in de ene hand en een scherp en dun voorwerp in de andere hand (elk mes is voldoende). Steek de naald door het gat en pak met een scherp voorwerp het bovenste deel van de deur op, trek de deur naar u toe, deze zou open moeten gaan.

Stap 6

Nadat u de schijf hebt verwijderd, moet u vanwege mechanische impact op de lade de computer opnieuw opstarten (om de normale werking van de schijflade te herstellen). Als u om de een of andere reden de schijf niet van de dvd-rom kunt verwijderen, demonteer deze dan niet zelf, maar breng het apparaat naar een servicecentrum.

Aanbevolen: