Een Lokaal Netwerk Opzetten In Winxp

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Opzetten In Winxp
Een Lokaal Netwerk Opzetten In Winxp

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten In Winxp

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten In Winxp
Video: How to Connect to the Internet in Windows® XP PC 2024, Mei
Anonim

Het configureren van een lokaal netwerk op meerdere computers met het besturingssysteem Windows versie XP behoort tot de categorie van standaardtaken en impliceert niet het gebruik van aanvullende software.

Een lokaal netwerk opzetten in winxp
Een lokaal netwerk opzetten in winxp

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de verbindingsdraden die worden gebruikt bij het aansluiten correct zijn aangesloten. Om dit te doen, roept u het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en gaat u naar het item "Configuratiescherm". Vouw de link "Netwerkverbindingen" uit en zoek het pictogram van de tot stand gebrachte verbinding.

Stap 2

Roep het contextmenu van het gevonden element op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen". Selecteer het onderdeel "Internet Protocol" en gebruik de knop "Eigenschappen". Schakel het selectievakje in de regel "Gebruik het volgende IP-adres" in en voer de vereiste waarde in het bijbehorende veld in. Autoriseer de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken.

Stap 3

Open het servicemenu van het bureaubladitem "Deze computer" door met de rechtermuisknop te klikken en "Eigenschappen" te selecteren. Gebruik het tabblad Computernaam en voer de gewenste waarde in het daarvoor bestemde veld in. Vink de chipbox aan in de regel "werkgroep" van het gedeelte "Lid" en geef de groep een naam.

Stap 4

Sla alle gemaakte wijzigingen op en herhaal de bovenstaande procedure op elke computer die op het lokale netwerk moet worden aangesloten. Start alle computers opnieuw op om de opgeslagen wijzigingen toe te passen.

Stap 5

Keer terug naar het hoofdsysteemmenu "Start" om de functionaliteit van het gemaakte lokale netwerk te controleren en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Voer de waarde ping IP_address_of_computer_incoming_to_Local network in de "Open" regel in en autoriseer de opdracht door op OK te klikken.

Stap 6

Bepaal alle beschikbare computers van het aangemaakte lokale netwerk. Open hiervoor de koppeling Deze computer en vouw het knooppunt Netwerkomgeving uit. Selecteer "Werkgroepcomputers weergeven" in het linkerdeelvenster en zorg ervoor dat de weergave correct is. Een alternatieve methode om toegang te krijgen tot de gewenste clientcomputer is om het \-teken met de naam of het IP-adres van de geselecteerde computer in het tekstveld van de adresbalk in te voeren.

Aanbevolen: