Haar Selecteren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Haar Selecteren In Photoshop
Haar Selecteren In Photoshop

Video: Haar Selecteren In Photoshop

Video: Haar Selecteren In Photoshop
Video: Haren selecteren en vrijstaand maken in Photoshop: de SNELSTE manier! 2024, April
Anonim

Het is voor Photoshop-gebruikers vaak moeilijk om mensenhaar of dierenbont te selecteren bij het wijzigen van de achtergrond van een afbeelding of foto. Het is lang niet altijd mogelijk om dunne haarlokken netjes te knippen, dus velen willen weten hoe ze realisme kunnen bereiken in deze actie. Laten we eens kijken naar twee manieren om dit realisme te bereiken wanneer een persoon wordt gefotografeerd tegen een effen achtergrond en wanneer de achtergrond gevarieerd is.

Haar selecteren in Photoshop
Haar selecteren in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Selecteer het haar op de foto met een effen achtergrond.

De meest succesvolle uitweg in deze situatie is het gebruik van kanalen in Photoshop (Channels). Open eerst de foto waarmee u wilt werken. Open het gedeelte Kanalen en selecteer in het venster dat verschijnt om de beurt alle kanaalkleuren - rood, groen en blauw. Bepaal in welke geselecteerde kleur de persoon op de foto het meest contrasteert met de achtergrond. Het geselecteerde kanaal (bijvoorbeeld Blue Channel) moet worden gedupliceerd (overgezet naar het pictogram Nieuw kanaal).

Bewerk daarnaast de Levels-parameters op het nieuwe kanaal - verhoog het contrast van de afbeelding nog meer zodat het verschil tussen donkere en lichte elementen van de foto nog meer opvalt. Als er na deze acties donkere vlekken op de witte achtergrond verschijnen, maakt u deze handmatig lichter met het gereedschap Ontwijken.

Gebruik vervolgens de Burn-tools in de "schaduw"-modus en het penseel (penseel) om de afbeelding donkerder te maken tot de zwartst mogelijke tint, eerst automatisch en vervolgens handmatig af te ronden. Keer daarna de afbeelding om (Ctrl + Shift + I) - hierdoor worden de plaatsen van de witte en zwarte kleuren verwisseld.

Laad de selectie terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt, klik op het kanaalpictogram en maak vervolgens alle verborgen kanalen van de afbeelding zichtbaar. Kopieer de selectie en plak deze op een nieuwe laag. Schakel daarna de zichtbaarheid van de originele afbeelding uit om de achtergrond uit te schakelen. U zult zien dat het object op de foto netjes en mooi is uitgesneden. Nu kunt u het geselecteerde en bewerkte object op een andere achtergrond plakken - de helderheid en het contrast naar eigen inzicht aanpassen.

Stap 2

Een complexere methode om haar op een foto te isoleren, lijkt misschien een techniek om met een foto te werken, waarbij de achtergrond niet uniform is.

Omdat op een gevarieerde achtergrond (bijvoorbeeld in de natuur), sommige delen van het haar samensmelten met donkere objecten rond de afgebeelde persoon, is het onwaarschijnlijk dat het gebruik van kanalen zal helpen. Neem eerst het gereedschap Pen en knip de menselijke vorm samen met het haar uit met duidelijke, rechte lijnen. Kopieer het geselecteerde gebied naar een nieuwe laag met de Feather-parameter van 2 pixels - dit zal scherpe hoeken en ruwe plekken in de selectie gladstrijken. Maak de achtergrond van de foto op de originele laag semi-transparant (dekking 50%).

In je gezichtsveld zijn er nauwelijks zichtbare delen van het haar die buiten de hoofdselectie blijven. Teken op basis daarvan het kapsel van de persoon op de foto met de tool Smudge. Stel verschillende lijndiktes in om de illusie van volume en realistische textuur van het kapsel te creëren. Werk het schilderen af met de dunste borstel - niet meer dan 2 pixels. Daarna kan de foto veilig op een andere achtergrond worden geplaatst, hij is klaar.

Aanbevolen: