Haar Knippen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Haar Knippen In Photoshop
Haar Knippen In Photoshop

Video: Haar Knippen In Photoshop

Video: Haar Knippen In Photoshop
Video: Ingewikkeld krullend haar uitsnijden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Als je al hebt geprobeerd haar op een foto in Photoshop te knippen, dan weet je waarschijnlijk wat een lang en arbeidsintensief werk het is. En als er, als een koppige haardos, chique, zoals elektronica, krullen zijn, dan lijdt het geen twijfel: je zult de komende 2-3 uur moeten doorbrengen met je neus begraven in de monitor. En als je een gum of lasso gebruikt, zullen de resulterende krullen onnatuurlijk zijn, maar dankzij de ontwerpgoden kan het knippen van haar sneller en efficiënter worden gedaan.

Haar knippen in Photoshop
Haar knippen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Kies een foto met donker haar tegen een lichte achtergrond. Overigens heeft deze aanpak de voorkeur voor elke selectietool.

Stap 2

Open de foto via het hoofdmenu (Bestand -> Openen) of met de sneltoetsen Ctrl en O.

Stap 3

Open het menu Filters en vervolgens Extract, sneltoetsen - Alt + Ctrl + X. Merk op dat Photoshop CS4 geen Extract-filter heeft, dus je zult het apart moeten installeren. Download het hiervoor en plaats het in de map Filters, die zich bevindt op C: / Program Files / Adobe / Adobe Photoshop CS4 / Plug-ins / Filters.

Stap 4

In het geopende venster is de benodigde tool meestal al geactiveerd. Anders moet je het zelf kiezen, het is de allereerste in het linkerpaneel. Begin met het markeren van het haargebied. Probeer de kleinst mogelijke penseelgrootte te gebruiken, aangezien de kwaliteit van het resultaat hiervan afhangt. De selectie van het gebied moet worden gesloten.

Stap 5

Nadat u het gewenste gebied hebt geselecteerd, neemt u het volledige gereedschap en vult u het gebied binnen het pad ermee en klikt u vervolgens op OK.

Stap 6

Evalueer het resultaat. Als het een beetje ruw is, probeer het dan opnieuw, maar kies een kleinere diameter voor de borstel. Om het haar zo goed mogelijk te knippen, moet je het gereedschap voelen, en dit kan verschillende pogingen vergen.

Aanbevolen: