Haar Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Haar Verwijderen In Photoshop
Haar Verwijderen In Photoshop

Video: Haar Verwijderen In Photoshop

Video: Haar Verwijderen In Photoshop
Video: Losse haren wegwerken (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Met digitale beeldverwerkingstools kunt u alle foto's letterlijk transformeren en onherkenbaar veranderen. De persoon op de foto kan dus kaal worden gemaakt door zijn haar te verwijderen. De juiste tool hiervoor is de Adobe Photoshop-editor.

Haar verwijderen in Photoshop
Haar verwijderen in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Laad de originele afbeelding in Adobe Photoshop. Selecteer Bestand en openen… in het menu. U kunt ook op Ctrl + O drukken. Specificeer het bestand in het dialoogvenster dat verschijnt. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Selecteer gebieden van afbeeldingen om mee te werken. Bepaal de meest effectieve retoucheermethode. Dus licht kort en niet erg dicht groeiend haar, dat zich op een gelijkmatige huid (bijvoorbeeld op de handen) bevindt, kan eenvoudig worden verwijderd door ze lichtjes te vervagen of uit te smeren. Afzonderlijk helder haar (bijvoorbeeld zonder succes op het voorhoofd) wordt perfect verwijderd met "genezende" hulpmiddelen. Het is alleen mogelijk om dik haar te verwijderen door het beeld van de huid (of een andere achtergrond die het bedekt) op zijn plaats te reproduceren.

Stap 3

Maak bij het verwijderen van licht haar op armen of benen eerst een selectie rond het te behandelen gebied. Dit om andere fragmenten niet per ongeluk te bederven. Gebruik Pen Tool of Polygonal Lasso Tool in combinatie met een snelmasker. Als de huid in de afbeelding die wordt gecorrigeerd redelijk glad is en het haar licht en dun genoeg is, probeer het dan te vervagen met het filter Gaussiaans vervagen of het gereedschap Vervagen. Als er voldoende schone huidfragmenten in het selectiegebied zijn, "smeer" ze dan in de richting van de haarzones. Gebruik de Smudge-tool.

Stap 4

Als er grote gebieden zijn die worden ingenomen door vaak groeiend en duidelijk zichtbaar haar (zeer kort, "machineachtig" kapsel op het hoofd), selecteer deze dan en kopieer naar een nieuwe laag. Pas een High Pass-filter toe op de laag met een Radius-waarde zodat het haar duidelijk zichtbaar is in de voorbeeldmodus. Keer de kleuren om door op Ctrl + I te drukken. Verander de overvloeimodus van de laag in Overlay. Verwijder indien nodig onnodige fragmenten met het gereedschap Eraser. Voeg de lagen samen door op Ctrl + E te drukken.

Stap 5

Als je het weelderige kapsel wilt verwijderen, overweeg dan om een collage te maken, d.w.z. het overbrengen van een groot deel van het hoofd zonder haar van een andere foto. Als er een geschikte bron is, download deze dan in Adobe Photoshop. Selecteer en kopieer het gewenste fragment (bijvoorbeeld het hele bovenste deel van het hoofd naar het voorhoofd). Plak het in het doeldocument en wijzig het formaat in de vrije transformatiemodus (geactiveerd door op Ctrl + T te drukken). Pas indien nodig de kleuren aan met behulp van de opdrachten in het gedeelte Aanpassingen van het menu Afbeelding. Gebruik een gum met hoge dekking om over de randen te schilderen om harmonieus op te gaan in de onderste laag. Druk op Ctrl+E.

Stap 6

Dichte krullen of kapselelementen die zich op de achtergrond van het gezicht, wenkbrauwen, kleding bevinden, maar ook buiten het silhouet uitsteken, verwijder het gereedschap Kloonstempel en geef een geschikte achtergrond als bron op. U kunt proberen om individuele strengen te verwijderen met behulp van de Patch Tool, waarbij u een fragment kiest dat qua textuur en textuur vergelijkbaar is als een "patch".

Stap 7

Verfijn de afbeelding met het retoucheerpenseel en het retoucheerpenseel ter plaatse, waarbij u enkele kleine details aanpast. Gebruik de Burn Tool en Dodge Tool om de afbeelding donkerder en helderder te maken waar nodig.

Stap 8

Sla het resultaat op in een bestand. Selecteer hiervoor Opslaan als … in het menu Bestand of druk op Ctrl + Shift + S.

Aanbevolen: