Hoe Photoshop In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Photoshop In Te Stellen
Hoe Photoshop In Te Stellen

Video: Hoe Photoshop In Te Stellen

Video: Hoe Photoshop In Te Stellen
Video: Photoshop tutorial - Les 400 Hoe kan ik de kleur snel veranderen 2024, April
Anonim

Voordat u met Photoshop aan de slag gaat, is het raadzaam deze te configureren. Als u alle instellingen op de standaardwaarde laat staan, kunnen de prestaties van uw computer afnemen.

Hoe photoshop in te stellen
Hoe photoshop in te stellen

instructies:

Stap 1

Open het programma en selecteer het hoofdmenu-item Voorkeuren - Algemeen. Dit tabblad heeft geen invloed op de prestaties van uw computer, dus klik op Volgende om naar het tabblad Bestandsverwerking te gaan. Hier wordt aangegeven of de miniatuurafbeelding met het hoofdbestand wordt opgeslagen. Het wordt gebruikt voor previews, wat het gemakkelijker maakt om foto's op de harde schijf te vinden, maar tegelijkertijd wordt de grootte van het opgeslagen bestand aanzienlijk vergroot. Er zijn verschillende opties om deze miniaturen op te slaan. Nooit opslaan - er wordt geen miniatuur gemaakt wanneer het bestand wordt opgeslagen. Dit is onhandig als je veel afbeeldingen hebt en je misschien vergeet waar elke naam voor staat. Altijd opslaan - de miniatuur wordt altijd gemaakt, dit maakt het gemakkelijker om door Photoshop-bestanden te navigeren. Vraag bij opslaan is de optimale keuze van deze instelling; bij het opslaan van het document bepaalt u zelf of u in dit geval een miniatuur moet maken of niet.

Stap 2

Ga naar het tabblad Plug-ins en werkschijven. Het bevat het pad naar de map met de plug-ins en stations voor tijdelijke bestanden. Photoshop heeft een aparte sector van de harde schijf nodig, en hoe groter deze is, hoe beter. Het wordt aanbevolen om de harde schijf te splitsen in C en D en handmatig aan te geven waar de tijdelijke bestanden worden opgeslagen. C zal bijvoorbeeld applicaties hosten, D zal Photoshop-bestanden bevatten.

Stap 3

Ga daarna naar het tabblad Memory & Image Cashe. De hoeveelheid RAM die voor Photoshop wordt toegewezen, wordt erop ingesteld. Het veld Cashe Levels is standaard ingesteld op 4. Hoe hoger deze waarde, hoe sneller de beeldverwerking zal plaatsvinden. Als het RAM-geheugen van de computer minder is dan 64 MB, laat dan de waarde 4 staan, als het meer dan 64 MB is, vul dan 6 in, als het meer dan 128 MB is, dan 8. In het item Maximaal gebruikt door Photoshop, de hoeveelheid RAM die zal worden gebruikt wanneer Photoshop wordt uitgevoerd, wordt bepaald. Standaard is er 50%, u kunt deze waarde verhogen tot 80-90%.

Aanbevolen: