Hoe De Printkop Wordt Verwijderd

Inhoudsopgave:

Hoe De Printkop Wordt Verwijderd
Hoe De Printkop Wordt Verwijderd

Video: Hoe De Printkop Wordt Verwijderd

Video: Hoe De Printkop Wordt Verwijderd
Video: Printkoppen schoonmaken 2024, Mei
Anonim

Bij inkjetprinters raakt de printkop bij langdurig gebruik verstopt. In dit geval kan de afdrukkwaliteit verslechteren: de inkt begint uit te wassen, er kunnen strepen verschijnen. Dan wordt het nodig om de printkop te spoelen en schoon te maken. Deze moet uiteraard voor het reinigen uit de printer worden gehaald.

Hoe de printkop wordt verwijderd
Hoe de printkop wordt verwijderd

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - Canon-printer.

instructies:

Stap 1

Er zijn veel printermodellen, maar hieronder zullen we het proces van het verwijderen van de printkop beschouwen aan de hand van het voorbeeld van Canon-printers. Omdat het de printers van dit bedrijf zijn die het populairst zijn. Voor de volgende stappen hoeft de printer niet op de computer te zijn aangesloten. Je kunt hem dus overal neerzetten waar je maar wilt. Maar er is wel een elektrische aansluiting nodig.

Stap 2

Sluit de printer aan op een stopcontact en schakel de printer vervolgens in. Wacht ongeveer tien seconden. Open de printerkap, de printkopwagen begint te bewegen en stopt na een paar seconden. Onderzoek de printkop zorgvuldig. Er zit een hendel onder. Hij is het die de printkop bevestigt. Pak deze vergrendelingshendel en schuif deze iets omhoog. Als deze op is, kunt u de printkop verwijderen. Als u niet van plan bent de kop in de komende uren op de printer aan te sluiten, sluit u de klep en schakelt u de stroom uit.

Stap 3

Als u een cartridge uit de printkop moet verwijderen, trekt u deze eenvoudig naar u toe. Om de cartridge opnieuw te installeren, plaatst u deze eenvoudig in de sleuf en duwt u deze voorzichtig naar voren totdat u een klik hoort. Deze klik betekent dat de cartridge vastzit in de printkop.

Stap 4

Om de printkop weer in de printer te installeren, zet u deze aan. Open de printerkap en wacht tot de wagen stopt. Plaats de printkop in de sleuf waaruit deze is verwijderd. Laat daarna de vergrendelingshendel gewoon in de onderste stand zakken. Sluit de printerkap.

Stap 5

Wanneer u voor de eerste keer afdrukt nadat u de printkop hebt geïnstalleerd, verschijnt er een dialoogvenster met de vraag of een van de inkttanks is vervangen. Als u de cartridge niet hebt vervangen, klikt u op "Nee". Dit helpt de printersoftware om het inktniveau in de cartridges correct te bepalen.

Aanbevolen: