Hoe De Printkop Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Printkop Te Verwijderen?
Hoe De Printkop Te Verwijderen?

Video: Hoe De Printkop Te Verwijderen?

Video: Hoe De Printkop Te Verwijderen?
Video: Printkoppen schoonmaken 2024, Mei
Anonim

Een inkjetprinter is een computerrandapparaat dat wordt gebruikt om hoogwaardige kleurenafdrukken te maken. Om het systeem correct te laten werken, moet de printer worden gecontroleerd.

Hoe de printkop te verwijderen?
Hoe de printkop te verwijderen?

Noodzakelijk

  • - jetprinter;
  • - schroevendraaier;
  • - natte doekjes.

instructies:

Stap 1

Volg een paar richtlijnen om te voorkomen dat uw printer defect raakt door onjuist onderhoud. Onthoud dat de printkop het meest kwetsbare onderdeel van een inkjetprinter is, dus besteed er maximale aandacht aan. Als u uw printer zeer zelden gebruikt, kan de printkop verslechteren. Probeer het droog te houden, zet de printer om de twee weken aan en print minimaal een testpagina.

Stap 2

Er zijn printers waarvan het ontwerp u in staat stelt om de printkop thuis te vervangen. Soms wordt deze vervangen door de cartridge, zoals bij Hewlett Packard-printers. Probeer de printkop niet van de Epson Stylus-printers te verwijderen, het is beter om de technicus naar het servicecentrum te brengen.

Stap 3

Om de printkop van de HP-printer te verwijderen, zet u de technologie aan, opent u de bovenklep, terwijl de wagen naar het midden moet bewegen. Wacht vervolgens tot de machine volledig tot stilstand is gekomen en druk met uw vingers op de cartridges. Om de cartridges uit de sleuf te verwijderen, moet u ze een voor een omhoog trekken. De cartridgesleuf wordt omlijst door een speciale stalen houder. Til de hendel van deze vergrendeling omhoog en verwijder de printkop uit de wagen.

Stap 4

Neem een vochtige doek en veeg de elektrische contacten in het apparaat schoon. Servetten hoeven niet apart te worden aangeschaft als u een gebruikt apparaat vervangt door een nieuwe printkop - ze worden in de set meegeleverd. Houd er rekening mee dat u de elektrische contacten slechts in één richting kunt afvegen: van boven naar beneden of van onder naar boven.

Stap 5

Om de printkop door te spoelen, verwijdert u deze uit de printer volgens stap # 3 en plaatst u deze op een tafel bekleed met papieren handdoeken. Bereid de spuit en spoelvloeistof voor. Koop een speciale vloeistof, experimenteer niet met zelfgemaakte producten. Houd er rekening mee dat de vloeistof warm moet zijn, op kamertemperatuur moet worden bewaard of tot 35 graden moet worden opgewarmd. Knijp de inhoud van de spuit voorzichtig in elk compartiment, op de zogenaamde tepel. Houd het reinigingsproces in de gaten, vervang doekjes als ze vuil worden. De spoelvloeistof moet vrij door alle poorten van het mondstuk kunnen stromen.

Aanbevolen: