Kop- En Voetteksten Maken In Word

Inhoudsopgave:

Kop- En Voetteksten Maken In Word
Kop- En Voetteksten Maken In Word

Video: Kop- En Voetteksten Maken In Word

Video: Kop- En Voetteksten Maken In Word
Video: Kop- en voettekst maken voor je scriptie in Word 2024, Mei
Anonim

Voor het gemak van het werken met tekst en het ontwerp ervan in Microsoft Word, is er een speciale functie waarmee u kop- en voetteksten op de pagina kunt maken. Hierin kunt u eenvoudig de nummering van het document, links en vele andere nuttige informatie noteren.

Kop- en voetteksten maken in Word
Kop- en voetteksten maken in Word

Noodzakelijk

Computer met Microsoft Word

instructies:

Stap 1

Kop- en voettekst is een stukje tekst dat zich in een speciaal veld boven of onder aan de pagina bevindt. De plaatsing van kop- en voetteksten in een teksteditor hangt voornamelijk af van de versie ervan.

Stap 2

Om kop- en voetteksten in Microsoft Word 2003 in te stellen, opent u het vereiste document, selecteert u het tabblad "Weergave" op de werkbalk en daarin - "Kop- en voetteksten". Het gelijknamige paneel is voor u geopend en er is een speciaal veld voor gegevensinvoer op de pagina verschenen, waarin de tekst van uw voettekst zal worden geplaatst.

Stap 3

Voer de vereiste informatie in dit veld in. Het kan tekst, een tabel of zelfs een afbeelding zijn. Als u daar de datum, tijd of paginanummer wilt toevoegen, klikt u op het paneel "AutoTekst invoegen" en selecteert u het gewenste item.

Stap 4

Om de informatie in de kop- en voetteksten te wijzigen, dubbelklikt u op het veld met de kop- of voettekst, of selecteert u "Bekijken" en "Kop- en voetteksten" in de menu's. Om het te verwijderen, selecteert u de kop- en voettekst op dezelfde manier en drukt u op de Delete-toets op het toetsenbord.

Stap 5

U kunt kop- en voetteksten invoegen in een Microsoft Word 2007-document met behulp van het item "Invoegen". Als je erop klikt, verschijnt er een werkbalk. Selecteer daarin de gewenste kop- en voettekst (koptekst, voettekst of paginanummer). Klik daarna in het vervolgkeuzemenu op het type ontwerp dat je leuk vindt voor de kop- en voettekst - en het zal op de pagina verschijnen op de plaats die je nodig hebt.

Stap 6

Wanneer de kop- of voettekst verschijnt, wordt de ontwerpwerkbalk geopend. Hiermee kunt u de kop- en voettekst en de breedte wijzigen, deze uitlijnen op de gewenste rand, eenvoudig navigeren naar de kop- en voetteksten van andere secties of schakelen tussen de kop- en voettekstmarges. U kunt ook verschillende kop- en voetteksten instellen voor oneven en even pagina's, of een aparte voor de eerste pagina selecteren. Om te verwijderen, selecteert u het en drukt u op Verwijderen.

Aanbevolen: