Een Tweede Harde Schijf Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Tweede Harde Schijf Aansluiten
Een Tweede Harde Schijf Aansluiten

Video: Een Tweede Harde Schijf Aansluiten

Video: Een Tweede Harde Schijf Aansluiten
Video: 6. Harde schijf aansluiten 2024, Mei
Anonim

Het kan nodig zijn om een tweede harde schijf op de computer aan te sluiten om gegevens over te dragen of als extra opslagmedium. Wees voorzichtig bij het aansluiten van een optionele harde schijf om beschadiging van de interne componenten van de computer te voorkomen.

Een tweede harde schijf aansluiten
Een tweede harde schijf aansluiten

instructies:

Stap 1

Schakel de computer uit en zorg ervoor dat de systeemeenheid is losgekoppeld van het netwerk. Verwijder de zijklep. Het wordt meestal met verschillende bouten aan de achterwand bevestigd. Draai ze los met een schroevendraaier en verwijder vervolgens het deksel.

Stap 2

Zorg ervoor dat uw systeemeenheid een harde-schijfruimte heeft. Bereid vrije ruimte voor waar de tweede HDD wordt geïnstalleerd. Het is beter om het verwijderbare compartiment naar buiten toe te verwijderen om de schijf beter vast te zetten.

Stap 3

Zet de jumper op de harde schijf bij het aansluiten, als het een IDE-apparaat is. De bijbehorende aanduidingen staan meestal op de sticker van de harde schijf. Om het apparaat als tweede harde schijf aan te sluiten, stelt u de Slave-modus in.

Stap 4

Plaats de HDD in de overeenkomstige sleuf. Beveilig met speciale bouten of sloten, afhankelijk van de configuratie. Plaats de schijfhouder en zet deze vast als u deze hebt verwijderd.

Stap 5

Sluit de harde schijf aan op het moederbord. Sluit de juiste IDE- of SATA-kabel aan en daarna - de kabel van de voeding. Als je moeite hebt met het bepalen van het type kabel, kun je kijken naar de connector van de tweede harde schijf. Gebruik de trein die bij hem past.

Stap 6

Zorg ervoor dat de verbinding goed vastzit, plaats het deksel terug en draai de bouten vast. Verbind je computer met het netwerk en druk op de startknop. Onmiddellijk nadat het systeem is opgestart, moet het aangesloten apparaat automatisch worden gedetecteerd en is het klaar voor verder werk.

Stap 7

Configureer de harde schijf handmatig als het systeem deze niet automatisch detecteert. Ga naar het menu "Start", open "Configuratiescherm", selecteer "Administratieve hulpprogramma's" en vervolgens - "Computerbeheer". Klik op het tabblad "Schijfbeheer" in het gedeelte "Opslag". Klik met de rechtermuisknop op het niet-toegewezen gebied van de schijf en selecteer de functie "Volume maken".

Aanbevolen: