Verschillende Kop- En Voetteksten Maken

Inhoudsopgave:

Verschillende Kop- En Voetteksten Maken
Verschillende Kop- En Voetteksten Maken

Video: Verschillende Kop- En Voetteksten Maken

Video: Verschillende Kop- En Voetteksten Maken
Video: Word: verschillende kop- en voetteksten 2024, Mei
Anonim

Lege gebieden in de marges van het document worden meestal kop- en voetteksten genoemd. Ze kunnen niet alleen tekst plaatsen, maar ook grafische objecten. U kunt dezelfde stijl toepassen op kop- en voetteksten of ze verschillend maken.

Verschillende kop- en voetteksten maken
Verschillende kop- en voetteksten maken

instructies:

Stap 1

Werken met kop- en voetteksten in de Microsoft Office Word-editor begint met het tabblad Invoegen. Zoek de sectie "Kop- en voetteksten" op de werkbalk en selecteer het gebied dat u wilt opmaken door op de overeenkomstige knop te klikken - "Koptekst" of "Voettekst". Selecteer in de vervolgkeuzelijst de lay-out die bij u past of de opdracht Koptekst / voettekst wijzigen.

Stap 2

U kunt kop- en voetteksten ook openen door met de rechtermuisknop op het veld in het document te klikken en de vereiste opdracht in het contextmenu te selecteren. Om de bewerkingsmodus van kop- en voetteksten te verlaten, dubbelklikt u met de linkermuisknop in het werkgebied van het document.

Stap 3

Klik op het tabblad Pagina-indeling (Pagina-indeling) om ervoor te zorgen dat kop- en voetteksten in het hele document worden weergegeven zonder dat ze op de titelpagina staan. Klik in het gedeelte Pagina-instelling op de pijlknop om het dialoogvenster Pagina-instelling te openen. Ga naar het tabblad "Paper Source" en stel de markering in het veld "First Page" in de groep "Distinguish Headers and Footers" in. Klik op de OK-knop.

Stap 4

Om verschillende kop- en voetteksten voor oneven en even pagina's te maken, gaat u ook naar het tabblad Pagina-indeling en roept u het dialoogvenster Pagina-instelling op vanuit het gedeelte met dezelfde naam. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Papierbron" en plaats de markering in de groep "Kop- en voetteksten onderscheiden" tegenover het item "Even en oneven pagina's".

Stap 5

Als u verschillende kop- en voetteksten voor verschillende pagina's wilt maken, verdeelt u uw document in secties. Ga hiervoor naar het tabblad Pagina-indeling en klik in het gedeelte Pagina-instelling op de knop Pagina- en sectie-einden invoegen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de juiste optie voor sectie-einde.

Stap 6

Activeer de koptekst die u wilt wijzigen (zie stap één en stap twee). U schakelt over naar de modus voor het bewerken van kop- en voetteksten en het contextmenu op het tabblad "Kop- en voetteksten" wordt ook beschikbaar. Klik op de knop "Overgangen" en ga met behulp van de beschikbare knoppen door de kop- en voetteksten van de secties en rangschik ze volgens uw behoeften. Zorg er daarbij voor dat de knop "Zoals in de vorige paragraaf" niet actief is.

Aanbevolen: