Hoe Schaduw Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Schaduw Te Verwijderen?
Hoe Schaduw Te Verwijderen?

Video: Hoe Schaduw Te Verwijderen?

Video: Hoe Schaduw Te Verwijderen?
Video: Remove Shadow 20X FASTER in Photoshop! (Updated) 2024, Mei
Anonim

Op verschillende sites, in fotobanken, sets van fotoclips, staan vaak foto's van objecten waar geen schaduw van valt. Het is moeilijk om zo'n foto alleen met een camera te maken, omdat de afwezigheid van schaduw het onderwerp van alle kanten moet belichten. Om de schaduw volledig uit de afbeelding te laten verdwijnen, is de grafische bewerking ervan vereist. U kunt de schaduw op elke foto in het Photoshop-programma verwijderen en slechts een paar minuten besteden aan beeldverwerking.

Hoe schaduw te verwijderen?
Hoe schaduw te verwijderen?

Het is nodig

  • - "Photoshop"-programma
  • - een foto waar je de schaduw moet verwijderen

instructies:

Stap 1

Selecteer de schaduw in de afbeelding met het gereedschap Pen. Om het resulterende pad te bewerken, gebruikt u het gereedschap Pen +, verhoogt u het aantal ankerpunten door op de lijn te klikken en transformeert u het pad door ze te verplaatsen. Klik vervolgens, zonder de cursor van de lijn te verwijderen, met de rechtermuisknop en selecteer "Formulierselectie". Markeer het doezelgebied gelijk aan 0 pixels en plaats een vinkje in het vakje "Verzachten" om de selectie zo nauwkeurig mogelijk te maken.

selecteer een schaduw met het gereedschap Pen
selecteer een schaduw met het gereedschap Pen

Stap 2

Verwijder de selectie door op de knop Verwijderen te klikken. Verwijder de selectie met het commando "Selectie - Deselecteren".

afbeelding na het verwijderen van de schaduw
afbeelding na het verwijderen van de schaduw

Stap 3

Als de achtergrond van de afbeelding een effen kleur is, maar niet wit, klik dan op de achtergrond met het gereedschap Pipet zodat de gewenste kleur in de werkbalk verschijnt. Selecteer het gereedschap Emmertje en vul met de gekozen kleur waar de schaduw was. Als er om wat voor reden dan ook resten van schaduwen zichtbaar zijn in de buurt van het object, zoom dan in op de afbeelding met behulp van het vergrootglas en schilder met een harde borstel van een geschikte grootte over de onnodige gebieden met de achtergrondkleur. U kunt ook het gereedschap Rechte lasso gebruiken om de resterende delen van de schaduw te verwijderen door de delen van de afbeelding te selecteren die moeten worden aangepast en deze te vullen met de achtergrondkleur met behulp van de opdracht Bewerken-Vullen.

Stap 4

Als de achtergrond van de afbeelding niet-uniform en repetitief is, maakt u een nieuwe laag onder de afbeeldingslaag om het gebied waar de schaduw was te herstellen. Hernoem de bovenste laag met een willekeurige naam en verwijder het witte gebied in plaats van de vorige schaduw met het Toverstaf-gereedschap. Dupliceer het juiste gebied van de achtergrond met het gereedschap Kloonstempel. Stempel op de onderste laag de prints zodat ze zichtbaar zijn door het "uitgesneden" gedeelte van de bovenste laag.

Stap 5

Als de achtergrond van de afbeelding complex is en niet kan worden hersteld met het gereedschap Kloonstempel, selecteert u het hele onderwerp met het gereedschap Pen en gebruikt u de opdracht Selecteren-Omkeren. Na dit commando wordt niet de afbeelding zelf geselecteerd, maar de achtergrond eromheen. Verwijder de achtergrond door op de knop Verwijderen te klikken.

Aanbevolen: